Ποια είναι η παγκόσμια πρωτοτυπία της BMW στο χώρο της μοτοσικλέτας

Δωρεάν εφαρμογή Connected App και συνδεσιμότητα

Ποια είναι η παγκόσμια πρωτοτυπία της BMW στο χώρο της μοτοσικλέτας

Γρήγορη λήψη κατανοητών πληροφοριών με τη λιγότερη δυνατή διάσπαση της προσοχής του αναβάτη από το δρόμο εξασφαλίζει η λειτουργική φιλοσοφία του νέου, προαιρετικού εξοπλισμού συνδεσιμότητας της BMW Motorrad  με νέα έγχρωμη οθόνη TFT 6,5 ιντσών υψηλής ποιότητας.Ο αναβάτης έχει τη δυνατότητα ταχύτατης και άνετης πρόσβασης σε λειτουργίες μοτοσικλέτας και συνδεσιμότητας χάρη στον προηγμένο διακόπτη multi-controller της BMW Motorrad και την ολοκληρωμένη φιλοσοφία του. Επιπλέον, η νέα οθόνη TFT συνδυάζει τις γνώριμες, «κλασικές» ενδείξεις όπως στροφόμετρο και ταχύμετρο με νέα τεχνολογία, παρέχοντας πληθώρα ενδείξεων.

Όταν   για παράδειγμα, ο αναβάτης συνδέσει smartphone και κράνος εξοπλισμένο με την ενδοσυνεννόηση της BMW Motorrad κάνοντας χρήση της οθόνης TFT, αποκτά εύκολη πρόσβαση σε αρχεία ήχου και λειτουργίες τηλεφώνου. Η πρόσβαση στις συγκεκριμένες λειτουργίες γίνεται χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης κάποιας εφαρμογής. Από τη στιγμή που γίνει σύνδεση μέσω bluetooth με οποιοδήποτε smartphone, ο αναβάτης μπορεί να απολαμβάνει τη μουσική του ενώ οδηγεί, έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα να πάει μπροστά ή πίσω στις μουσικές λίστες του.

Όλες οι επαφές στο κινητό του αναβάτη περνούν στην οθόνη TFT και εκείνος μπορεί να επιλέξει και να καλέσει την επαφή που επιθυμεί από το διακόπτη πολλαπλών λειτουργιών. Σε περίπτωση που ο αναβάτης δεχτεί κλήση ενώ οδηγεί, μπορεί γρήγορα να την αποδεχτεί ή να την απορρίψει με το πάτημα ενός κουμπιού.

Η δωρεάν εφαρμογή Connected App της BMW Motorrad αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία στο χώρο της μοτοσικλέτας αφού προσφέρει καθημερινή πρακτικότητα και ευκολία στη χρήση της πλοήγησης. Η πλοήγηση διαθέτει «βέλη» που απεικονίζονται απευθείας στην οθόνη TFT. Τόσο η πλοήγηση όσο και η δυνατότητα πρόσβασης σε λειτουργίες της εφαρμογής πάνω στη μοτοσικλέτα συνιστούν παγκόσμια αποκλειστικότητα.

Η εφαρμογή Connected App της BMW Motorrad διαθέτει επίσης επιπλέον λειτουργίες, όπως η δυνατότητα εγγραφής της διαδρομής ή οι ενδείξεις στατιστικών στοιχείων και πληροφοριών από την οδήγηση. Η πλοήγηση με βέλη σε κάθε στροφή απευθείας από την οθόνη TFT παρέχει ιδιαίτερα ακριβείς οδηγίες και έχει δυνατότητα αναγνώρισης της λωρίδας του δρόμου. απαιτεί επιπλέον εξοπλισμό. Ο έλεγχος του Navigator γίνεται επίσης από το διακόπτη πολλαπλών λειτουργιών. Με απλό τρόπο ο χειρισμός μεταφέρεται από την οθόνη TFT στο Navigator.

Η  νέα οθόνη TFT περιλαμβάνει επίσης τον υπολογιστή ταξιδιού PRO με πολυάριθμες οθόνες και δυνατότητες ρύθμισης.Η νέα οθόνη TFT προσφέρει κορυφαία, πρακτική πρόσβαση στις ρυθμίσεις και στις πληροφορίες της μοτοσικλέτας. Ευανάγνωστα γραφικά παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες. Με τον τρόπο αυτό ο αναβάτης μπορεί πανεύκολα να ελέγξει την πίεση των ελαστικών του εμπρός και του πίσω τροχού χωρίς να διασπάται η προσοχή του από την οδήγηση. Οι ενδείξεις της στιγμιαίας πίεσης των ελαστικών συνοδεύονται από ενδείξεις ιδανικών πιέσεων στις δεδομένες συνθήκες. Ο νέος εξοπλισμός συνδεσιμότητας θα λανσαριστεί το φθινόπωρο του 2017 στις R 1200 GS και R 1200 GS Adventure και θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top