Τι έκανε ο όμιλος Fiat στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2017

Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία

Τι έκανε ο  όμιλος  Fiat στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2017

Η Fiat Chrysler Automobiles, με την Fiat, Alfa Romeo, Abarth & Fiat Professional, , λάνσαρε από το 2ο εξάμηνο του 2016, σημαντικά μοντέλα- όπως είναι  το θρυλικό Fiat 124 Spider, τη μοναδική Alfa Romeo Giulia και το Abarth 124 Spider.

Παρουσίασε ακόμη  νέες αλλά και ανανεωμένες εκδόσεις των Alfa Romeo Giulietta και Fiat 500X, ενώ εισήγαγε στην ελληνική αγορά το ολοκαίνουργιο pick-up Fullback, το 9θέσιο Talento, καθώς και το οικογενειακό sedan Fiat Tipo. Συνεχίζοντας τους πρώτους μήνες του 2017 η εταιρία λάνσαρε δύο  ακόμη μοντέλα της οικογένειας Tipo, το Fiat Tipo Hatchback και Tipo Station Wagon, ενώ παρουσίασε και το πρώτο SUV στην ιστορία της Alfa Romeo, την Alfa Romeo  Stelvio.

Όλα τα παραπάνω συνετέλεσαν αποφασιστικά στα θετικά αποτελέσματα πωλήσεων της FCA Greece κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017.Ειδικά στην αγορά επιβατικών οχημάτων, η Fiat παρουσιάζοντας την υψηλότερη αύξηση πωλήσεων κατά 32% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016 μεταξύ των 10 μεγαλύτερων μαρκών της αγοράς, καταλαμβάνει την 5η θέση στη γενική κατάταξη με 3.749 ταξινομήσεις και μερίδιο αγοράς 7,5%.

"Η εμβληματική οικογένεια 500, σε συνδυασμό με το best-seller Fiat Panda (1η θέση A-κατηγορίας), και το value for money Fiat Tipo (3η θέση Γ-κατηγορίας), αποτέλεσαν την ατμομηχανή των πωλήσεων της FCA Greece, η οποία μέσω των τριών ιταλικών μαρκών, των 23 διαφορετικών μοντέλων που εισάγει στην Ελληνική αγορά, και την ισχυρή χρηματοδοτική παρουσία της FCA Bank, παρουσιάζει αθροιστικό μερίδιο εξαμήνου 8,2%, βελτιωμένο κατά 90% σε απόλυτους αριθμούς πωλήσεων έναντι της αντίστοιχης περιόδου 2015, θέτοντας τα θεμέλια περαιτέρω δυναμικής ανάπτυξης του ιταλικού Group στην ελληνική αγορά", δήλωσε ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της FCA Greece, κ. Γιώργος Μπακόπουλος.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top