Είδαμε το νέο VW Arteon στην Ελλάδα και μας εντυπωσίασε

Με εντυπωσιακό εξοπλισμό και τιμές από 39900 ευρώ

Είδαμε το νέο VW Arteon στην Ελλάδα και μας εντυπωσίασε

Με ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό , υψηλή τεχνολογία άνεσης και ασφάλειας, με υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τιμές για την κατηγορία του  διατίθεται στην χώρα μας το ολοκαίνουργιο μεσαίο τετράθυρο coupe VW Arteon .

Το νέο εντυπωσιακό μοντέλο προσφέρεται σε εκδόσεις την Elegance και την  R-line με νέους κινητήρες μεταξύ των οποίων και ο 1.5 TSI Evo με τα 150 άλογα. Υπάρχει ακόμη ο 2.0 TSI με  190 και 280 άλογα ενώ στους πετρελαιοκινητήρες διατίθεται ο  2.0 TDI με  150, 190 και 240 ίππους. Τα μηχανικά σύνολα συνεργάζονται με εξάρι μηχανικό κιβώτιο ή το αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG7. Επιπλέον οι εκδόσεις TSI των 280 ίππων  και  ΤDI των 240 ίππων συνδυάζονται αποκλειστικά με το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION της Volkswagen. Στο εσωτερικό όπου «βασιλεύει» η πολυτέλια και η υψηλή ποιότητα κατασκευής ξεχωρίζουν ο  ψηφιακός πίνακας οργάνων Active Info Display, αλλά και η οθόνη αφής TFT 9,2 ιντσών στην κονσόλα, με κάποιες λειτουργίες της να ενεργοποιούνται και με τις χειρονομίες του οδηγού .

Ο υπογράφων με τον σχεδιαστή των εξωτερικών τμημάτων της VW,Tobias Suhlmann στην παρουσίαση του Arteon 

 Στις πρόσφατες δοκιμές αξιολόγησης του νέου Arteon από τον έγκριτο οργανισμό Euro NCAP η Volkswagen πέτυχε για μία ακόμη φορά άριστα αποτελέσματα σε όλες τις δοκιμασίες πρόσκρουσης. Ο ανεξάρτητος  β Ευρωπαϊκός οργανισμός που αξιολογεί την προστασία που παρέχουν τα νέα επιβατικά μοντέλα απέδωσε στο Arteon την υψηλότερη βαθμολογία του των 5 αστεριών.

Η νέα διάκριση δεν επισφραγίζει απλά την υψηλή προστασία για τους ενήλικες και τα παιδιά που βρίσκονται σε ένα Arteon, αλλά και την αποτελεσματικότητα των συστημάτων υποβοήθησης που είναι στάνταρ καθώς και τις επιδόσεις του στον τομέα της «προστασίας πεζών» (Pedestrian protection). Σύμφωνα με τον Euro NCAP, το Arteon αναδείχθηκε ως το πολυτελές μοντέλο με την υψηλότερη επίδοση στην προστασία των πεζών, με την επιτυχία αυτή να οφείλεται σε ένα μεγάλο μέρος στο εξελιγμένο σύστημα αυτόνομης πέδησης (emergency braking) που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό του.

Η βράβευση με 5 αστέρια από τους ειδικούς του Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) αναδεικνύει το Arteon ως μία από τις ασφαλέστερες επιλογές στην κατηγορία του. Το προηγμένο σύνολο από ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης προσφέρει την υψηλότερη ασφάλεια για τους επιβάτες προλαμβάνοντας και αποτρέποντας περιπτώσεις σύγκρουσης, όταν παράλληλα η βέλτιστη δομή του πλαισίου συμπληρώνει μαζί με τις ζώνες ασφαλείας και τους αερόσακους ένα πληρέστατο πακέτο παθητικής ασφάλειας.

Η συνολική αξιολόγηση των 5 αστέρων διαμορφώνεται κυρίως από τέσσερις δοκιμές. Στην προστασία ενηλίκων το νέο gran turismo της Volkswagen πέτυχε μία επίδοση στο 96% του μέγιστης δυνατής, όταν στην προστασία των παιδιών το ποσοστό αυτό ήταν εξίσου υψηλό αγγίζοντας το 85%. Η πολύ υψηλή επίδοση του 85% στην προστασία των πεζών οφείλεται εν μέρει στον πετυχημένο συνδυασμό και λειτουργία του στάνταρ συστήματος αυτόνομης πέδησης και στην προστασία για τους πεζούς.

Στην προστασία που προσφέρουν τα συστήματα υποβοήθησης το Arteon σημείωσε μία ακόμη υψηλή επίδοση (82%), χάρη σε ένα ολοκληρωμένο σύνολο συστημάτων υποβοήθησης οδηγού που περιλαμβάνει το Front Assist και το σύστημα αυτόνομης πέδησης, το σύστημα προληπτικής προστασίας επιβατών (preCrash), την υπενθύμιση χρήσης ζώνης ασφαλείας για όλες τις θέσεις, το Adaptive cruise control και το νέας γενιάς ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Assist).

Δείτε τις εκδόσεις και τις τιμές του VW Arteon

1.5 TSI EVO 150PS MT6 Elegance: 39.900

1.5 TSI EVO 150PS MT6 R-Line: 42.750

2.0 TSI 190PS DSG7 Elegance: 44.900

2.0 TSI 190PS DSG7 R-Line: 46.800

2.0 TSI 280PS DSG7 4MOTION R-Line: 54.800

2.0 TDI 150PS MT6 Elegance: 42.150

2.0 TDI 150PS MT6 R-Line: 44.200

2.0 TDI 190PS DSG7 Elegance: 46.350

2.0 TDI 190PS DSG7 R-Line: 48.250

2.0 BiTDI 240PS DSG7 4MOTION R-Line: 55.850

Στην παρουσίαση του Arteon σε κεντρικό  ξενοδοχείο της Αναβύσσου μεταξύ άλλων παρευρέθη και ο σχεδιαστής των εξωτερικών τμημάτων της VW, Tobias Suhlmann ο οποίος περιέγραψε τις λεπτομέρειες της σιλουέτας του νέου μοντέλου.

 

Βαγγέλης Γκούμας

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top