Η παρουσίαση της ανανεωμένης σειράς BMW 4

Μια "κουκλάρα" με τεχνολογία αιχμής

Η παρουσίαση της ανανεωμένης σειράς BMW 4

Είναι η πρώτη φορά που η σειρά 4 ανανεώνεται. Η πρώτη γενιά Ε21 εμφανίστηκε το 1975 και η έκτη γενιά ήρθε από το 2013 με τον αριθμό "4". Μιλάμε για την Coupe - Gran Coupe - Cabrio . Τα αυτοκίνητα κατασκευάζονται στο Μόναχο (BMW Σειρά 4 Coupe), στο Regensburg (BMW Σειρά 4 Cabrio) και στο Dingolfing (BMW Σειρά 4 Gran Coupe).Που εντοπίζονται οι αλλαγές.

Υπάρχουν ανασχεδιασμένα φώτα τεχνολογίας Led στον βασικό εξοπλισμό, ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες και 17αρες ζάντες. Επιπλέον στην παλέτα υπάρχουν  δύο νέα χρώματα to  Snapper Rocks Blue και to Sunset Orange . Yυπάρχουν και νέα σχέδια  ζαντών ειδικά για κάθε έκδοση εξοπλισμού Advantage, Sport Line, Luxury Line και M Sport.

Με μία πληθώρα επιλογών πρόσθετου εξοπλισμού αυξάνονται οι ευκαιρίες εξατομίκευσης σύμφωνα με το προσωπικό γούστο του πελάτη. Μπαίνοντας στο εσωτερικό εντοπίζεις με την πρώτη ματιά τη μεγάλη αναβάθμιση με χαρακτηριστική τη δερμάτινη ραφή στον βασικό εξοπλισμό.

Υπάρχει νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων, ενώ και στην κεντρική έγχρωμη οθόνη έχει ενσωματωθεί το νέο λειτουργικό της σειράς "5" με νέα γραφικά. Απλά δεν υπάρχει το σύστημα ελέγχου με χειρονομίες. Σημαντική είναι η αναβάθμιση στον βασικό εξοπλισμό με τον αυτόματο κλιματισμό, το σύστημα έκτακτης ανάγκης και όλες τις υπηρεσίες Connective Drive μεταξύ των οποίων και της πρόγνωσης του καιρού..

Όλοι οι βενζινοκινητήρες και οι τετρακύλινδροι diesel που τοποθετούνται στη νέα BMW Σειρά 4 προέρχονται από την τελευταία οικογένεια κινητήρων  EfficientDynamics και υιοθετούν τεχνολογία TwinPower Turbo. Υπάρχουν τρεις βενζινοκινητήρες (420i, 430i και 440i) και τρεις εκδόσεις diesel (420d,  430d,  435d xDrive) που διατίθενται για όλα τα μοντέλα της νέας BMW Σειράς 4. Η ισχύς των βενζινοκίνητων μοντέλων της Σειράς 4 ξεκινά από  184 hp στη 420i και φτάνει τα 326 hp στη 440i (κατανάλωση μικτού κύκλου: 7,9 – 5,5 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 185 – 127 g/km). Στους κινητήρες diesel, το φάσμα ισχύος ξεκινά 190 hp στη  420d μέχρι 313 hp στη  435d xDrive (κατανάλωση μικτού κύκλου: 5,9 – 4,0 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 155 – 106 g/km). Η  Σειρά 4 Gran Coupe διατίθεται με μία ακόμα έκδοση diesel και συγκεκριμένα τη  418d με 150 hp (κατανάλωση μικτού κύκλου: 4,5 – 4,1 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 118 – 107 g/km).

Συνολικά δώδεκα εκδόσεις μοντέλων διατίθενται με το  xDrive, ενώ η  435d xDrive διατίθεται με το ευφυές σύστημα all-wheel-drive στο βασικό εξοπλισμό της – σε εκδοχή Coupe, Cabrio και Gran Coupe. Οι νέες BMW Σειρά 4 Coupe και BMW Σειρά 4 Gran Coupe έχουν τώρα πιο σφιχτή ρύθμιση ανάρτησης για πιο σπορ συμπεριφορά χωρίς να υπονομεύεται η οδηγική άνεση. Τόσο οι πλευρικές όσο και οι διαμήκεις επιταχύνσεις έχουν βελτιωθεί, ανεξαρτήτως φορτίου στο όχημα. Αυτό ισχύει εκτός από τη στάνταρ ανάρτηση και για τις αναρτήσεις M Sport και Adaptive.

Όλα τα μοντέλα της νέας  Σειράς 4 προσφέρουν πιο αξιόπιστη ευστάθεια σε ευθεία πορεία και πιο ‘επικοινωνιακό’ σύστημα διεύθυνσης. Ελαστικά υψηλών επιδόσεων διατίθενται ως εργοστασιακός εξοπλισμός για όλα τα μοντέλα από τις  430d και  430i και πάνω.

Στην μικρή δοκιμή που κάναμε με την Cabrio εντυπωσιαστήκαμε από την απόδοση του κινητήρα , τα σταθερά πατήματα της ακόμη και σε οριακές συνθήκες  στις κλειστές στροφές της παραλιακ΄΄ης λεωφόρου, από τα δυνατα φρένα της αλλά και από την διασκέδαση που προσφέρει οδηγικά. Οι τιμές ξεκινούν από 43.150€ και με 5 χρόνια δωρεάν service .

Για τους συλλέκτες  από  τον Αύγουστο θα διατίθεται η σειρά BMW CS σε παραγωγή μόλις 2.500 μονάδων. Χαρακτηριστικά της έκδοσης είναι η τεράστια ιπποδύναμη των 460 ίππων με τα 600 Nm ροπής, η οροφή από CFRP, η επένδυση δέρματος από αλκαντάρα και τα φωτιστικά σώματα OLED. Η τιμή είναι στα 185.500€.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top