Δείτε τη BMW Concept 8 Series αν...προλάβετε

Ο οδηγός, νιώθει ότι βρίσκεται στο cockpit ενός γνήσιου, σπορ αυτοκινήτου

Δείτε τη  BMW Concept 8 Series αν...προλάβετε

Τη σκηνή του φετινού Concorso d’Eleganza Villa d’Este, επέλεξε το BMW Group για να αποκαλύψει τη BMW Concept 8 Η BMW Concept 8 Series είναι άμεσα αναγνωρίσιμη σαν BMW, αλλά λανσάρει και νέες σχεδιαστικές ιδέες και τεχνικές διαμόρφωσης. . Κάποιες ζωηρές γραμμές τονίζουν τις καθαρές επιφάνειες, ενώ οι ξεχωριστοί ‘όγκοι’ του αυτοκινήτου είναι έντονα ανάγλυφοι.

Το μακρύ καπό αλληλοεπιδρά με την κομψή γραμμή οροφής χαρίζοντας μία δυναμική γοητεία στα πλευρά του αυτοκινήτου, ενώ η εντυπωσιακή ανοδική κλίση του πίσω άκρου δημιουργεί μία ζωηρή κατάληξη και προσθέτει μία σπορ νότα. Μία μεγάλη μάσκα, λεπτοί διπλοί προβολείς και μεγάλοι αεραγωγοί δημιουργούν μία εντυπωσιακή, σπορ εικόνα μπροστά.

Η κλασική ‘φόρμα’ BMW εδώ έχει μία φρέσκια ερμηνεία, αποτυπώνοντας τη σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας προς μια διαφορετική κατεύθυνση. Για παράδειγμα, τα δύο εκτεταμένα ‘νεφρά’ είναι τοποθετημένα πολύ χαμηλά. Αντλώντας έμπνευση από τις BMW coupe του παρελθόντος, τα ‘νεφρά’ ενώνονται από ένα συνεχές πλαίσιο για τη δημιουργία ενός ενιαίου μεγάλου στοιχείου. Η μάσκα φαρδαίνει καθώς εκτείνεται προς τα κάτω, τονίζοντας το δυναμικό χαρακτήρα της BMW Concept 8 Series.

Μαζί με τους πολύ λεπτούς προβολείς λέιζερ και τη εξαγωνική εκδοχή των ‘διπλών στρογγυλών’ φώτων εντείνει την αίσθηση ότι το εμπρός τμήμα ‘εστιάζει στο δρόμο’. Οι μεγάλοι αεραγωγοί στην εμπρός ποδιά τονίζουν το φαρδύ, σπορ στήσιμο και υπόσχονται μία γνήσια, δυναμική εμπειρία στο δρόμο. Το στοιχείο από ανθρακονήματα ανάμεσά τους υπογραμμίζει το σπορ και υψηλών επιδόσεων χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Εντυπωσιακό είναι και το πίσω τμήμα της BMW Concept 8 Series, με έντονες ανάγλυφες επιφάνειες που επιτείνουν την αίσθηση του πλάτους. Το πίσω τμήμα ορίζεται από την αλληλεπίδραση μεταξύ ‘όγκων’ και γραμμών, που εκτείνονται από τα πλευρά και διαμορφώνουν την πίσω όψη του αυτοκινήτου. Οι επιβλητικοί θόλοι των τροχών υποδηλώνουν το δυναμικό του ταλέντο και παραπέμπουν στην πίσω κίνηση (RWD).

Ο κλωβός επιβατών που χαμηλώνει προς τα πίσω και το φαρδύ μετατρόχιο αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο το πίσω τμήμα. Η αποκλειστική εξωτερική απόχρωση Barcelona Grey Liquid – γκρι μπλε με έντονα ιριδίζουσες χρωστικές ουσίες – αναδεικνύει στο έπακρο τις επιφάνειες. Μεγάλες ζάντες αλουμινίου (21-ιντσών) με σπορ και αποκλειστική πολυάκτινη σχεδίαση και αεροδυναμικά στοιχεία, δημιουργούν οπτικό βάθος και επισφραγίζουν την ακαταμάχητη εμφάνιση του αυτοκινήτου σε προφίλ όψη.

Το εσωτερικό εστιάζει στα απαραίτητα: στο έργο της οδήγησης. Παίρνοντας θέση πίσω από το τιμόνι, ο οδηγός, νιώθει ότι βρίσκεται στο cockpit ενός γνήσιου, σπορ αυτοκινήτου. Η ταξινόμηση των λειτουργιών σε Κέντρα Ελέγχου, όπως στο κέντρο του ταμπλό, στην κεντρική κονσόλα και στις πόρτες, χαρίζουν στο εσωτερικό μία άριστα δομημένη εικόνα.Ανάμεσα στα σχεδιαστικά στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι η ρέουσα μετάβαση από τον πίνακα οργάνων στις πόρτες και η σπορ αίσθηση του εσωτερικού. Αυτή η εντύπωση μεγεθύνεται από την ομαλή σύνδεση μεταξύ της κεντρικής κονσόλας και του ταμπλό οργάνων που μαζί δημιουργούν τον πυρήνα του εσωτερικού.

Η ψηλή κεντρική κονσόλα και το χαμηλό ταμπλό προσδίδουν μεγαλύτερη έμφαση στην άνεση και σπορ αίσθηση του χώρου. Τα αποκλειστικά καθίσματα είναι λεπτά, ενώ ο σκελετός από ανθρακονήματα και το υψηλής ποιότητας δέρμα τα κάνουν μοναδικά. Το τιμόνι ακολουθεί την ίδια σχεδιαστική γραμμή, με τις αλουμινένιες ακτίνες γυαλισμένες στο χέρι, να δείχνουν προς τα εμπρός σαν βέλη, και τα κόκκινα ανοδιωμένα χειριστήρια αλλαγών (shift paddles) να παραπέμπουν σε αγώνες.

Η αντίθεση αλουμινίου και σκούρου δέρματος στις επιφάνειες αφής τονίζει αυτή την πολυτελή αίσθηση σπορτίφ στυλ σε διάφορες λεπτομέρειες. Δέρμα Merino σε Dark Brown και Fjord White διαμορφώνει ένα περιβάλλον υψηλού κύρους. Ένθετα από ανθρακονήματα και αλουμίνιο γυαλισμένο στο χέρι δημιουργούν σκόπιμες αντιθέσεις και αποπνέουν μία σπορ και τεχνική αίσθηση. Επιπλέον, ο επιλογέας σχέσεων και το iDrive Controller από κρύσταλλο Swarovski με φιμέ εμφάνιση χαλαζία αποτελούν μοντέρνες στιλιστικές πινελιές για το εσωτερικό.

Με το νέο πρωτότυπο, η BMW δίνει μια πρώτη γεύση από το προσεχές μοντέλο – τη νέα BMW Σειρά 8 Coupe, που θα λανσαριστεί το 2018 στο πλαίσιο της μεγαλύτερης προϊοντικής επίθεσης στην ιστορία της εταιρείας.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top