Η Hyundai Motorsport κατέκτησε το δεύτερο διπλό βάθρο της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) της FIA για το 2017 με τους Thierry Neuville και Dani Sordo να ολοκληρώνουν το Rally de Portugal στη δεύτερη και στην τρίτη θέση αντίστοιχα. Το αποτέλεσμα εκπληρώνει τις προσδοκίες της Hyundai Motorsport, κατακτώντας για πρώτη φορά θέση στο βάθρο στο Ράλι Πορτογαλίας.

Είναι η έκτη φορά στην ιστορία της ομάδας, όπου έχει δύο πληρώματα στο βάθρο και συνεχίζει το πρωτάθλημα του 2017 μετά την 3η θέση στο Μεξικό, 1-3 θέσεις στην Κορσική και τη νίκη στον προηγούμενο γύρο στην Αργεντινή. Και τα τρία πληρώματα της Hyundai Shell Mobis World Rally Team κατέκτησαν νίκες σε ειδικές διαδρομές αυτό το Σαββατοκύριακο με τους Hayden Paddon και Neuville να σημειώνουν τέσσερεις από αυτές, ενώ ο Sordo κατέκτησε επίσης μια νίκη.

Είναι ο πρώτος αγώνας αυτής της σεζόν, όπου όλα τα πληρώματα έχουν επιτύχει ένα κατόρθωμα και αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο επιτυχημένα Ράλι της ομάδας μέχρι σήμερα με εννέα νικηφόρα stages συνολικά. Ο Neuville τελείωσε το Ράλι με λιγότερο από 16 δευτερόλεπτα πίσω από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Ο Βέλγος συνέχισε την αδιάσπαστη πορεία των πόντων του στην Power Stage, παίρνοντας τη δεύτερη θέση στην τελική Fafe stage, σκοράροντας συνολικά 22 πόντους.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η Hyundai Motorsport διατηρεί τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών με 173 βαθμούς και διατηρεί την πίεση στους προπορευόμενους της M-Sport, οι οποίοι είναι 26 βαθμούς μπροστά στους 199. Παράλληλα, ο Neuville μετακινείται στη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα των οδηγών, σπάζοντας το φράγμα των 100 βαθμών σε 106 μετά από τους έξι γύρους της σεζόν.

Βαγγέλης Γκούμας

Tags: