Στο τέλος του έτους αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του το νέο  VW up! στην γρήγορη έκδοση του που θα φέρει τον γνωστό κωδικό GTI . Το νέο μοντέλο θα φορά τον κινητήρα 1.0 TSI με απόδοση 115 άλογα με 20,4 κιλά στις 2.000 σ.α.λ. και μέχρι τις 3.500 σ.α.λ. κιλά ροπής και με την συνεργασία μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων με τις 6 σχέσεις ,οι επιδόσεις θα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές. Με βάρος  997 κιλά ,τα 0-100 χλμ./ώρα θα έρχονται σε 8,8 δευτερόλπετα και η τελική  ταχύτητα θα αγγίζει τα 197 χλμ./ώρα.

Στο μοτέρε έχει τοποθετηθεί  φίλτρο κατακράτησης σωματιδίων πληρώντας έτσι  τις προδιαγραφές του νέου WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure).Και για να υπάρχει ο ανάλογος αγωνιστικός ήχος  σε μια  ακόμα καινοτομία οι μηχανικοί τοποθέτησαν ένα ηχείο  ενίσχυσης του ήχου του κινητήρα. Παράγει έναν συνθετικό ήχο που μιμείται τον ήχο μιας πιο ελεύθερης εξάτμισης. Η ανάρτηση θα διαθέτει νέες ρυθμίσεις  με ειδικά ελατήρια και αμορτισέρ, ενώ σε σχέση με τα «ταπεινά» μοντέλα  θα είναι χαμηλωμένη κατά 1,5 πόντο.

Το VW Up! GTI θα διατίθεται σε 5 χρώματα (tornado red, pure white, dark silver, black pearl και costa azul) και θα έχει αεροδυναμικά βοηθήματα, 17άρες ζάντες αλουμινίου, κόκκινες δαγκάνες φρένων  και προφυλακτήρα σε μαύρο χρώμα με κόκκινη γρίλια στην μάσκα. Στο εσωτερικό θα υπάρχει το διακριτικό GTI  σε ορατά σημεία  με νέες αποχρώσεις στο ταμπλό ..

H  VW  επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι το up! GTI θα βγαίνει τόσο σε 3θυρη, όσο και σε 5θυρη έκδοση.

Βαγγέλης Γκούμας

 

Tags: