Ολική ανανέωση για τη Mercedes-Benz GLA

Δείτε τι πρόσθεσαν

Ολική ανανέωση για τη  Mercedes-Benz GLA

Η ανανεωμένη GLA έρχεται με μία διευρυμένη γκάμα κινητήρων, στοχευμένες βελτιώσεις στην εσωτερική και εξωτερική σχεδίαση και, επιπλέον, αναβαθμισμένες γραμμές εξοπλισμού. Το αποτέλεσμα είναι ότι η εμφάνιση του compact SUV γίνεται επιβλητικότερη, ενώ το αμάξωμα εντυπωσιάζει με μία πολύ πιο έντονη σχεδιαστική γραμμή. χρώμα Μπεζ Κάνυον είναι τα σημαντικότερα νέα χαρακτηριστικά της γενιάς του 2017. Έτσι, η GLA επιδεικνύει οπτικά τα γονίδια του SUV περισσότερο από ποτέ. Νέα προσθήκη στην γκάμα κινητήρων αποτελεί η GLA 220 4MATIC. Με απόδοση ισχύος (184 hp και ροπή στρέψης 300 Nm, γεφυρώνει το κενό ανάμεσα στους δύο βενζινοκινητήρες ισχύος 156 hp και (211 hp.

Οι προηγούμενοι προαιρετικοί προβολείς bi-xenon δίνουν τη θέση τους σε προβολείς LED με θερμοκρασία χρώματος που προσομοιάζει το φως της ημέρας. Οι τροποποιημένοι προφυλακτήρες, οι επιπλέον ζάντες αλουμινίου και το νέο όμορφο χρώμα μπεζ «Canyon» είναι τα σημαντικότερα νέα χαρακτηριστικά της γενιάς του 2017.

Το πίσω τμήμα της GLA βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο της προσοχής των μηχανικών, οι οποίοι ενσωμάτωσαν και εκεί νέα χαρακτηριστικά: με την προαιρετική λειτουργία HANDS-FREE ACCESS, μοναδική σε αυτή την κατηγορία, το καπό πορτμπαγκάζ μπορεί να ανοίγει και να κλείνει με μία κίνηση του ποδιού και χωρίς καθόλου χρήση των χεριών, ενώ συνοδεύεται από προειδοποιητικό ήχο.

Τα εσωτερικά χαρακτηριστικά έχει τη μοναδική σε αυτή την κατηγορία κάμερα 360 μοιρών καταγράφει το άμεσο περιβάλλον του αυτοκινήτου, το οποίο προβάλλει είτε σε πλήρη οθόνη είτε σε επτά ξεχωριστές, μικρότερες εικόνες στην οθόνη πολυμέσων. Μία από τις προβολές είναι η πανοραμική, η οποία παράγεται από δεδομένα τεσσάρων καμερών: της μπροστινής, της πίσω και των δύο καμερών στους εξωτερικούς καθρέφτες.

Το ελκυστικό, κομψό εσωτερικό της GLA, με τα υψηλής ποιότητας υλικά και το εξαιρετικό φινίρισμα, βελτιώνεται με νέες επενδύσεις καθισμάτων και τα στοιχεία διάκοσμου καθώς και χρωμιωμένα χειριστήρια. Η ελεύθερη οθόνη μέσων 20,3 cm (8 ιντσών) είναι εξαιρετικά λεπτή και ευανάγνωστη, όπως άλλωστε και τα νέα όργανα με τους κόκκινους δείκτες. Τα χειριστήρια ρύθμισης των ηλεκτρικών καθισμάτων στις πόρτες απέκτησαν μικρές αλλά εντυπωσιακές λεπτομέρειες: λάμπουν πλέον σε ασημί χρώμιο - ενώ ο αποθηκευτικός χώρος στην κεντρική κονσόλα περιβάλλεται τώρα από ένα πλαίσιο χρωμίου. Επιπλέον, τα στόμια των αεραγωγών τονίζονται εντονότερα, υπογραμμίζοντας έτσι την αρμονική αισθητική SUV και στο εσωτερικό.

Τα νέα υφάσματα καλυμμάτων για τις γραμμές σχεδίασης και εξοπλισμού Style και Urban υποδηλώνουν προσοχή στη λεπτομέρεια. Νέο χαρακτηριστικό αποτελούν και οι χρωματισμοί των επενδύσεων για τη γραμμή σχεδίασης και εξοπλισμού Style με τεχνητό δέρμα ARTICO/ύφασμα Macápá σε μαύρο/κίτρινο ώχρας, μπεζ «sahara» ή μαύρο, και για τη γραμμή σχεδίασης και εξοπλισμού Urban με τεχνητό δέρμα ARTICO/ύφασμα Maringá σε γκρι «crystal» ή μαύρο.

Το αποκλειστικό πακέτο Exclusive συμπληρώνει το προηγούμενο πακέτο Exclusive με πολυτελή καθίσματα επενδυμένα με μαύρο δέρμα στιλ «buffalo», ειδικά για SUV. Τα είδη διάκοσμου που χρησιμοποιούνται εδώ συμπεριλαμβάνουν αλουμίνιο με τραπεζοειδείς γραμμές λείανσης, ξύλο λεύκας σε ανοιχτό καφέ σατινέ και ξύλο καρυδιάς σε γυαλιστερό καφέ. Ιδιαίτερα αποκλειστικές επιλογές: το ξύλο μελιάς σε μαύρο ματ χρώμα ή ο διάκοσμος AMG από ανθρακονήματα.Το προηγούμενο πακέτο Exclusive με τα σπορ καθίσματα παραμένει προαιρετικά διαθέσιμο και απευθύνεται σε εξαιρετικά σπορτίφ πελάτες. 

Μελλοντικά, θα μπορεί να συνδυάζεται επίσης το πακέτο Night με τη γραμμή σχεδίασης και εξοπλισμού Style. Οι δίχρωμες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, οι γρίλιες μάσκας ψυγείου σε γυαλιστερό μαύρο, μαύρες ράγες οροφής και η μαύρη διακοσμητική γραμμή κατά μήκος της γραμμής παραθύρων, ο γυαλιστερός μπροστινός και πίσω προφυλακτήρας και τα περιβλήματα των εξωτερικών καθρεπτών υπογραμμίζουν την σπορ εμφάνιση της GLA σε αυτή την έκδοση.

Mercedes-Benz GLA 180 d με ισχύ (109 hp και εκπομπές CO2 από 103 g/km μέχρι τον κορυφαίο κινητήρα ισχύος 280 kW (381 hp) της Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC. Η εξαιρετικά άκαμπτη δομή του αμαξώματος παρέχει μία αξιόπιστη βάση για μεγάλο εύρος εφαρμογών. Η GLA είναι η μόνη σειρά μοντέλου σε αυτή την κατηγορία που προσφέρει νέα χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας, όπως η κάμερα 360 μοιρών ή η λειτουργία HANDS-FREE ACCESS.

Στην κορυφή της σειράς βρίσκεται η Mercedes AMG GLA 45 4MATIC, με πλούσιο σπορ εξοπλισμό.  Με μέγιστη ισχύ 280 kW (381 hp) και μέγιστη ροπή στρέψης 475 Nm, η Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC συγκαταλέγεται στα ισχυρότερα αυτοκίνητα της κατηγορίας. Η ταχύτητα των 100 km/h επιτυγχάνεται από στάση σε μόλις 4,4 δευτερόλεπτα. Ο εξαιρετικά ελαστικός 2λιτρος, τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας συνδυάζει τις συναρπαστικές επιδόσεις και την υποδειγματική αποδοτικότητά του με άλλη μία κορυφαία τιμή: την απόδοση 141 kW (191 hp) ανά λίτρο κυβισμού, η οποία αποτελεί ρεκόρ για τετρακύλινδρο κινητήρα σειράς παραγωγής. Αυτός ο κινητήρας AMG ανεβάζει το αυτοκίνητο στην κατηγορία των καθαρόαιμων super sports cars.

Τα νέα στοιχεία προαιρετικού εξοπλισμού περιλαμβάνουν την πρόσβαση χωρίς κλειδί στο αυτοκίνητο HANDS-FREE ACCESS και την κάμερα 360 μοιρών: με τη βοήθεια τεσσάρων συνδεδεμένων καμερών, αυτό το σύστημα διευκολύνει τη στάθμευση και τους ελιγμούς με ρεαλιστική περιμετρική προβολή. Το αυτοκίνητο και ο περιβάλλων χώρος μπορούν να προβάλλονται στην οθόνη πολυμέσων και πανοραμικά, ενώ τα εμπόδια κάτω από το ύψος των παραθύρων γίνονται επίσης ορατά για τον οδηγό.

Σε συνδυασμό με το πακέτο AMG DYNAMIC PLUS (προαιρετικά), διατίθεται και το μηχανικό μπροστινό μπλοκέ διαφορικό. Αυτό το πακέτο περιλαμβάνει επίσης την σπορ ανάρτηση AMG RIDE CONTROL, το τιμόνι performance και το πρόσθετο πρόγραμμα οδήγησης "RACE".

Η ευέλικτη και δυναμική μεταφορά της ισχύος υποστηρίζεται από το σπορ κιβώτιο 7 σχέσεων AMG SPEEDSHIFT DCT. Χάρη στις κοντύτερες σχέσεις μετάδοσης από την 3η έως την 7η ταχύτητα, ο οδηγός βιώνει ακόμη εντονότερη συγκίνηση κατά τις επιταχύνσεις σε όλο το εύρος των ταχυτήτων. Σε συνδυασμό με τους βελτιστοποιημένους χρόνους απόκρισης και αλλαγών, η μικρότερη κλιμάκωση διασφαλίζει ομαλότερες μεταβάσεις κατά το ανέβασμα ταχύτητας.

Καλύτερη πρόσφυση στο βασικό εξοπλισμό: τετρακίνηση 4MATIC AMG Performance

Για βέλτιστη πρόσφυση σε κακές συνθήκες οδοστρώματος, η μόνιμη τετρακίνηση 4MATIC AMG performance μεταφέρει την ισχύ σε όλους τους τροχούς.

Δείτε τις  τιμές

Βενζινοκίνητα μοντέλα:

GLA 180                                27.850 ευρώ

GLA 200                                33.390 ευρώ

GLA 220 4MATIC               43.370 ευρώ

GLA 250                                40.710 ευρώ

GLA 250 4MATIC               45.770 ευρώ

Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC                 68.370 ευρώ

Πετρελαιοκίνητα μοντέλα:

GLA 180 d                            34.110 ευρώ

GLA 200 d                            35.890 ευρώ

GLA 200 d 4MATIC            43.750 ευρώ

GLA 220 d                            43.470 ευρώ

GLA 220 d 4MATIC            46.840 ευρώ

Βαγγέλης Γκούμας

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top