Η Opel γιόρτασε την επίσημη έναρξη παραγωγής του νέου Crossland X στη Zaragoza, στην Ισπανία. Το Crossland X συνδυάζει πρακτικότητα και ευρυχωρία με τη μοντέρνα εμφάνιση ενός SUV και προσφέρει εξαιρετικές καινοτομίες που κάνουν την καθημερινή οδήγηση ασφαλέστερη, πιο άνετη και ευκολότερη. Προβολείς Full LED με λειτουργίες όπως φωτισμός στροφών,υποστήριξη μεγάλης σκάλας και αυτόματη ρύθμιση δέσμης, head up display και Πανοραμική Κάμερα Οπισθοπορείας (Panoramic Rear View Camera) 180-μοιρών με Προηγμένο Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist), Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward collision alert) με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking)[1], Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness System)[2], Σύστημα Αναγνώρισης Παρέκκλισης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning), Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης και Πλαϊνού Τυφλού Σημείου (Speed Sign Recognition και Side Blind Spot Alert) είναι μερικά ενδεικτικά παραδείγματα.

Το νέο Crossland X διατίθεται επίσης με εξαιρετική συνδεσιμότητα Opel χάρη στο σύστημα Opel OnStar και την τεχνολογία infotainment IntelliLink, συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto IntelliLink και με έγχρωμες οθόνες αφής έως 8 ιντσών. Ο Dr. Karl-Thomas Neumann, Πρόεδρος Δ.Σ. του Opel Group, οδήγησε το πρώτο νέο Opel Crossland X, ένα λευκό μοντέλο με μαύρη οροφή, εκτός γραμμής παραγωγής.  Ο Dr. Neumann εκθείασε επίσης την αφοσίωση και τις επιδόσεις όλης της ομάδας του εργοστασίου της Zaragoza .

Το νέο μοντέλο είναι το πρώτο ορατό αποτέλεσμα της συνεργασίας με την PSA που ξεκίνησε το 2012. Το μοντέλο αυτό και το νέο Grandland X, το δεύτερο προϊόν κοινής εξέλιξης, δείχνουν ότι μέσα από το ομαδικό πνεύμα και τη συνεργασία των Opel και PSA δημιουργούνται καταπληκτικά αυτοκίνητα.Στο μέλλον, θα υπάρξει συνεργασία και στην εξέλιξη της επόμενης γενιάς  Corsa που θα βασίζεται σε αρχιτεκτονική της PSA. Όπως ήδη ανακοινώθηκε το 2016, το αυτοκίνητο θα περάσει από τη γραμμή παραγωγής της Zaragoza μέχρι τα τέλη του 2019.  Από το 2016 έως το 2020 η εταιρία θα λανσάρει 29 νέα μοντέλα, επτά από τα οποία μόνο το 2017.

Βαγγέλης Γκούμας 

Tags: