Η νέα BMW HP4 RACE είναι συλλεκτική

Ελαφριά σαν… πούπουλο

Η νέα BMW HP4 RACE είναι συλλεκτική

Με τη νέα HP4 RACE, η BMW Motorrad παρουσιάζει μία καθαρόαιμη αγωνιστική μηχανή σε περιορισμένη παραγωγή 750 μονάδων. Χάρη σε αυτή τη μοτοσυκλέτα η BMW Motorrad γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής μοτοσικλετών στον κόσμο που παρουσιάζει έναν περιορισμένης παραγωγής σκελετό, με βάρος μόλις 7,8 κιλά, κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από ανθρακονήματα. Για πρώτη φορά η μελλοντική αυτή τεχνολογία είναι διαθέσιμη στο αγοραστικό κοινό. Οι τροχοί είναι επίσης φτιαγμένοι από το ίδιο υψηλής τεχνολογίας υλικό, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 30% του βάρους σε σύγκριση με τους σφυρήλατους τροχούς από ελαφρύ κράμα, ενώ παρουσιάζουν και ιδιαίτερα υψηλή ακαμψία.

Η νέα HP4 RACE διαθέτει έναν καθαρόαιμο αγωνιστικό κινητήρα με παραπλήσιες προδιαγραφές των μοτοσικλετών Endurance και Superbike. Η μέγιστη ισχύς είναι 158 kW (215 hp) στις 13.900 rpm. Η μέγιστη ροπή των 120 Nm εμφανίζεται στις 10.000 rpm. Η μέγιστη ταχύτητα περιστροφής έχει αυξηθεί σε σχέση με τον κινητήρα της S 1000 RR, από τις 14.200 rpm στις 14.500 rpm. Με στόχο τη βέλτιστη δυνατή απόδοση, το 6-τάχυτο αγωνιστικό κιβώτιο με την πυκνή κλιμάκωση διαθέτει βελτιστοποιημένες σχέσεις και προσφέρεται με διάφορες επιλογές τελικής σχέσης (περιλαμβάνεται ποικιλία κωνικών γραναζιών και γραναζιών αλυσίδας) Για χρήση σε διαφορετικές πίστες και συνθήκες δρόμου, διαθέσιμες είναι διάφορες επιλογές ρύθμισης του Dynamic Traction Control, το οποίο είναι συνδεδεμένο με την ανάφλεξη, του Φρένου Κινητήρα EBR και του Wheelie Control.

Όλα τα συστήματα μπορούν να προγραμματιστούν ξεχωριστά για κάθε σχέση στο κιβώτιο και σύμφωνα με τις προτιμήσεις του αναβάτη, με αποτέλεσμα να δίνουν τη δυνατότητα απόλυτης εκμετάλλευσης της δυναμικής συμπεριφοράς της νέας HP4 RACE. Στα ηλεκτρονικά συμπεριλαμβάνεται ο περιοριστής ταχύτητας για την Pit Lane και το Launch Control για τέλειες εκκινήσεις στον αγώνα.  Η νέα BMW HP4 RACE διατίθεται με ένα πλούσιο πακέτο ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου και υποβοήθησης καθώς και ένα ιδιαίτερα ελαφρύ ηλεκτρικό σύστημα, ειδικά εξελιγμένο για αγωνιστική χρήση. Μεγάλο εύρος πληροφοριών είναι διαθέσιμο στον πίνακα οργάνων 2D με ενσωματωμένη μνήμη για αποθήκευση δεδομένων (2D logger).

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top