Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πωλήσεις του XC60 για το 2016 έφτασαν τον αριθμό ρεκόρ των 161.092 αυτοκινήτων, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των XC60 που έχουν πουληθεί από το λανσάρισμα του μοντέλου μέχρι σήμερα κοντά στο ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα!

Με αφορμή την τεράστια και διαχρονική εμπορική επιτυχία του XC60, η Volvo Car Hellas καθιστά ακόμα πιο προσιτό και δελεαστικό το μοντέλο. Για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων και ταξινομήσεις μέχρι τέλος Μαΐου, το Volvo XC60 προσφέρεται με όφελος έως 7.000 €. Το όφελος αυτό προέρχεται από ειδική προωθητική ενέργεια στο δίκτυο επίσημων εμπόρων της Volvo σε όλη την Ελλάδα συνδυαστικά με 5 χρόνια πλήρες σέρβις πάντα σύμφωνα με το πρόγραμμα του κατασκευαστή, 5 χρόνια εγγύηση και 5 χρόνια οδική βοήθεια, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Το συγκεκριμένο όφελος αφορά τις εκδόσεις Summum και R-Design του XC60 D4 με τον προηγμένο κινητήρα 1.969 κ.εκ. της οικογένειας Drive-E, που αποδίδει ισχύ 190 ίππων και συνδυάζεται με το αυτόματο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων 8-σχέσεων της Volvo.

Η έκδοση Summum δίνει έμφαση στην ύψιστη πολυτέλεια, διαθέτοντας - επιπλέον της ήδη πολύ πλούσιας έκδοσης Momentum - δερμάτινα καθίσματα, ψηφιακό πίνακα οργάνων με έγχρωμη οθόνη 8” υψηλής ανάλυσης, κάθισμα οδηγού ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο με μνήμες, ζάντες αλουμινίου 18” και πολλά άλλα.

Η έκδοση R-Design έχει προσανατολισμό στην πιο σπορ εμπειρία και αίσθηση. Ξεκινώντας από την οδική συμπεριφορά, η έκδοση διαθέτει το σπορ σασί. Τα δερμάτινα καθίσματα εδώ είναι με επένδυση Nubuck και περφορέ ενώ διακοσμητικά και ένθετα R-Design υπάρχουν σε πολλά σημεία – στη μάσκα, στην κονσόλα, στο τιμόνι και αλλού. Σπορ πεντάλ, σπορ εξατμίσεις και σπορ δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων συμπληρώνουν την εικόνα. Και εδώ υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων με έγχρωμη οθόνη 8” υψηλής ανάλυσης αλλά με το R-Design, σπορ θέμα.

Και φυσικά και οι δύο εκδόσεις προσφέρουν στάνταρντ την κορυφαία ασφάλεια της Volvo, διαθέτοντας στο βασικό τους εξοπλισμό το σύστημα αποφυγής συγκρούσεων City Safety. Ένα σύστημα που πρώτη η Volvo παρουσίασε στο XC60 και έκτοτε αφ’ ενός έχει εξελιχθεί σε απίστευτο βαθμό και αποτελεσματικότητα, αφ’ ετέρου έχει αποτελέσει έμπνευση για την υπόλοιπη αυτοκινητοβιομηχανία. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο δίκτυο επισήμων διανομέων της Volvo σε όλη την Ελλάδα ή να επισκεφθούν το www.volvocars.gr

Βαγγέλης Γκούμας

Tags: