Το νέο Type R που παρουσιάζεται στην Γενεύη βασίζεται στο ελαφρύτερο, πιο άκαμπτο αμάξωμα του νέου Civic hatchback, με την προσθήκη συγκολλήσεων σε βασικές περιοχές. Συγκριτικά με το προηγούμενο Type R, η στρεπτική ακαμψία έχει βελτιωθεί περαιτέρω κατά 38%.Ο 2.0 VTEC TURBO, η καρδιά του πολυβραβευμένου Type R προηγούμενης γενιάς, έχει βελτιστοποιηθεί και αποδίδει τώρα 320 PS με μέγιστη ροπή 400 Nm. Η απόκριση του γκαζιού και η ρεπρίζ έχουν βελτιωθεί χάρη στις βελτιστοποιημένη χαρτογράφηση του κινητήρα.  Το εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, γνωστό για την ακρίβεια και την ομαλή διαδικασία αλλαγών, έχει βελτιωθεί περαιτέρω με ένα νέο σύστημα ελέγχου στροφών που διασφαλίζει την άμεση και χωρίς συμβιβασμούς σύνδεση του Type R με τον οδηγό. Η παραγωγή του νέου Civic Type R αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2017 στη μονάδα Honda of the UK Manufacturing (HUM) στο Swindon – τον παγκόσμιο κόμβο παραγωγής για τη 10η γενιά του Civic hatchback. Το Type R θα εξάγεται στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ. Θα είναι η πρώτη φορά που θα κυκλοφορήσει επίσημα ένα Type R με σήμα της Honda στη Β. Αμερική.

Ο στόχος της Honda για τον εξηλεκτρισμό οχημάτων στην Ευρώπη, αρχικά θα υποστηριχθεί από την εξάπλωση της υβριδικής τεχνολογίας σε όλη την οικογένεια των διαθέσιμων μοντέλων. Το πρώτο νέο υβριδικό μοντέλο με υβριδικό σύστημα δύο μοτέρ της Honda θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2018.  Η Honda θα προσφέρει επίσης plug-in υβριδικά, ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας και αυτοκίνητα κυψελών καυσίμου υδρογόνου για τους Ευρωπαίους πελάτες. Το Clarity Fuel Cell της Honda θα εκτίθεται στη Γενεύη, μετά την άφιξη των πρώτων αυτοκινήτων στην Ευρώπη στο τέλος της περσινής χρονιάς. Το Clarity Fuel Cell είναι το πιο προηγμένο όχημα κυψελών καυσίμου σε όλο τον κόσμο και προσφέρει κορυφαία μέγιστη αυτονομία 589 km*

 Το Honda NueV, που πραγματοποιεί Ευρωπαϊκή πρεμιέρα στην έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο όχημα με μία μοναδική πρόταση ιδιοκτησίας και ένα προηγμένο ‘συναισθηματικό σύστημα κίνησης’ που μπορεί να μαθαίνει από τον ιδιοκτήτη του. Το NeuV (προφέρεται “νιου-βι”), που συμβολίζει το Νέο Ηλεκτρικό Όχημα Πόλης, δημιουργήθηκε για την αξιοποίηση του ανενεργού χρόνου των οχημάτων ιδιωτικής χρήσης που μπορεί να φτάνει το 96%. Το γνήσιο ηλεκτρικό πρωτότυπο παρουσιάζει ένα οικονομικά επωφελές μοντέλο ιδιοκτησίας για τολμηρούς πελάτες, λειτουργώντας σαν αυτοματοποιημένο όχημα κοινοχρησίας, όταν ο ιδιοκτήτης του δεν το χρησιμοποιεί. Θα μπορεί να παραλαμβάνει και να αφήνει πελάτες σε τοπικούς προορισμούς και να παρέχει ενέργεια στο ηλεκτρικό δίκτυο τις ώρες υψηλής ζήτησης, όταν είναι ανενεργό, μετατρέποντας έτσι το νεκρό χρόνο του σε χρήμα.

Βαγγέλης Γκούμας

.

 

Tags: