Η Ford θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια την επόμενη πενταετία στην Argo AI. Συνδυάζοντας τη δική της τεχνογνωσία στα αυτόνομα οχήματα με την εμπειρία της νεοφυούς εταιρείας στη ρομποτική, έχει σαν στόχο την ανάπτυξη ενός λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης που θα επιταχύνει την εξέλιξη των αυτόνομων οχημάτων. Αυτή η κίνηση  προορίζεται για το αυτόνομο όχημα της Ford που θα κυκλοφορήσει το 2021 ενώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλες ενδιαφερόμενες εταιρείες μέσω αδειοδότησης. Η τρέχουσα ομάδα που ασχολείται με την ανάπτυξη του συστήματος “εικονικού οδηγού” της Ford – το λογισμικό εκμάθησης της μηχανής που θα λειτουργεί ως εγκέφαλος αυτόνομων οχημάτων – θα συνδυαστεί με το ταλέντο και την τεχνογνωσία της Argo AI στη ρομποτική. Αυτή η πρωτοποριακή συνεργασία στοχεύει στη δημιουργία αυτόνομων οχημάτων Ford προδιαγραφών SAE επιπέδου 4.

Έχοντας ιδρυθεί από πρώην στελέχη των Google και Uber, η Argo AI θα συμπεριλάβει ρομποτιστές και προγραμματιστές από τους κόλπους της Ford και εκτός αυτής με στόχο την ανάπτυξη μιας νέας πλατφόρμας λογισμικού για το πλήρως αυτόνομο όχημα της μάρκας που θα κυκλοφορήσει το 2021. Με τη συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο, οι εργαζόμενοι της Argo ΑΙ θα επωφεληθούν από την ανάπτυξη της νεοφυούς επιχείρησης

Η επένδυση της Argo AI ενισχύει τη Ford στο τιμόνι της εξέλιξης των αυτόνομων οχημάτων και της διάθεσή τους στην αγορά. Παράλληλα δημιουργεί τεχνολογία που μελλοντικά θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τρίτους μέσω αδειοδότησης.

Η Ford θα συνεχίσει να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της πλατφόρμας αυτόνομων οχημάτων της καθώς και στην ενσωμάτωση των σχετικών συστημάτων, στην παραγωγή και τη σχεδίαση.

Βαγγέλης  Γκούμας

Tags: