Η SEAT και η Ducati σύναψαν ετήσια συμφωνία για την συνεργασία τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto GP. Το 300 ίππων SEAT Leon Cupra, με επιτάχυνση από 0 στα 100 χλμ./ώρα  σε μόλις 4,9 sec. είναι  το πιο ισχυρό μοντέλο στην ιστορία της ισπανικής μάρκα., Θα είναι το επίσημο αυτοκίνητο της ομάδας της Ducati στο MotoGP την οποία αποτελούν ο τρείς φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Jorge Lorenzo από την Ισπανία και ο  Andrea Dovizioso από την Ιταλία.

Το νέο μοντέλο που θα παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα στους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου αντιπροσωπεύει τις αξίες της μάρκας, συνδυάζοντας ελκυστικό σχεδιασμό με τεχνολογία αιχμής.Η  συμφωνία περιλαμβάνει επίσης και την τοποθέτηση του logo της μάρκας στο εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας του Ιταλού κατασκευαστή καθώς και στις φόρμες  των αναβατών και τις στολές των μελών της ομάδας.

Η SEAT και η Ducati αποτελούν και οι δύο μέλη του ομίλου Volkswagen και μοιράζονται βασικές αξίες όπως, «δυναμισμός, πάθος για σχεδίαση και δέσμευση για καινοτομία και τεχνολογία», σύμφωνα με τον SEAT Sport head of Strategy, Business Development and Operations Antonino Labate.

Ένα ακόμη κοινό χαρακτηριστικό των δύο μαρκών είναι η επιτυχημένη πορεία τους στους αγώνες. Από το 1970 και με τη καθοδήγηση των εμπειρογνωμόνων της SEAT Sport, η ισπανική μάρκα έχει κερδίσει δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα World Touring Car (2008 και 2009), πάνω από 25 τίτλους ράλι και έχει διοργανώσει με επιτυχία πολλά single-brand πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο.

Ομοίως η ιταλική μάρκα αγωνίζεται στο MotoGP για 14 χρόνια κερδίζοντας 33 αγώνες, καθώς και 24 σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike κατακτώντας 17 παγκόσμιους τίτλους κατασκευαστών και είναι παρούσα σε πολλά εθνικά πρωταθλήματα. Το 2007 η ομάδα κέρδισε το MotoGP World Championship με τον Αυστραλιανό αναβάτη Casey Stoner.

Το Moto GP World Championship, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 23 Μαρτίου στο Κατάρ, θα περιλαμβάνει συνολικά 18 αγώνες σε 15 διαφορετικές χώρες, σε τέσσερις ηπείρους και θα παρακολουθείται από περισσότερους από 2,6 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.

Βαγγέλης Γκούμας

Tags: