Τα νέα μοντέλα της BMW σειράς 4 γράφουν το επόμενο κεφάλαιο μιας επιτυχημένης ιστορίας με ακόμα πιο συναρπαστικό στυλ  και ανασχεδιασμένοι προβολείς LED.  Όλοι οι βενζινοκινητήρες και οι τετρακύλινδροι diesel που τοποθετούνται στη νέα σειρά 4 προέρχονται από την τελευταία οικογένεια κινητήρων  BMW EfficientDynamics και υιοθετούν τεχνολογία BMW TwinPower Turbo. Υπάρχουν τρεις βενζινοκινητήρες (BMW 420i, BMW 430i και BMW 440i) και τρεις εκδόσεις diesel (BMW 420d, BMW 430d, BMW 435d xDrive). 

Η ισχύς των βενζινοκίνητων μοντέλων της  σειράς 4 ξεκινά από 184 ίππους  στη BMW 420i και φτάνει τα 326 άλογα  στη BMW 440i (κατανάλωση μικτού κύκλου: 7,9 – 5,5 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 185 – 127 g/km). Στους κινητήρες diesel, το φάσμα ισχύος ξεκινά από  190 hp στη BMW 420d μέχρι 313 hp στη BMW 435d xDrive (κατανάλωση μικτού κύκλου: 5,9 – 4,0 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 155 – 106 g/km).

Η BMW σειρά 4 Gran Coupe διατίθεται με μία ακόμα έκδοση diesel και συγκεκριμένα τη BMW 418d με  150 hp (κατανάλωση μικτού κύκλου: 4,5 – 4,1 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 118 – 107 g/km). Συνολικά δώδεκα εκδόσεις μοντέλων διατίθενται με το BMW xDrive, ενώ η BMW 435d xDrive διατίθεται με το ευφυές σύστημα all-wheel-drive στο βασικό εξοπλισμό της – σε εκδοχή Coupe, Cabrio και Gran Coupe.

Οι νέες BMW σειρά 4 Coupe και  σειρά 4 Gran Coupe έχουν τώρα πιο σφιχτή ρύθμιση ανάρτησης για πιο σπορ συμπεριφορά χωρίς να υπονομεύεται η οδηγική άνεση. Τόσο οι πλευρικές όσο και οι διαμήκεις επιταχύνσεις έχουν βελτιωθεί, ανεξαρτήτως φορτίου στο όχημα. Αυτό ισχύει εκτός από τη στάνταρ ανάρτηση και για τις αναρτήσεις M Sport και Adaptive.

Όλα τα μοντέλα της νέας σειράς 4 προσφέρουν πιο αξιόπιστη ευστάθεια σε ευθεία πορεία και πιο ‘επικοινωνιακό’ σύστημα διεύθυνσης. Ελαστικά υψηλών επιδόσεων διατίθενται ως εργοστασιακός εξοπλισμός για όλα τα μοντέλα από τις BMW 430d και BMW 430i και πάνω.

Το προαιρετικό σύστημα πλοήγησης Navigation για τη νέα σειρά 4 περιλαμβάνει τώρα μία οθόνη με μεγάλα εικονίδια που είναι πιο εύχρηστα. Η διάταξη των εικονιδίων μπορεί να προσαρμόζεται και να προβάλλεται πάντα η πιο ενημερωμένη έκδοση του περιεχομένου του συνδεδεμένου μενού, κάτι που κάνει τα λειτουργία ακόμα πιο διαισθητική για τους χρήστες.

Τα μοντέλα της νέας  σειράς 4 προαιρετικά διατίθενται με Multifunctional Instrument Display, που προσφέρει στον οδηγό τη δυνατότητα επιλογής διαφορετικής απεικόνισης για όλες τις ενδείξεις ανάλογα με τον επιθυμητόπρόγραμμα οδηγικής εμπειρίας.

Οι BMW M4 Coupe και BMW M4 Cabrio τώρα διατίθενται με προσαρμοζόμενους προβολείς πλήρους λειτουργικότητας LED στο βασικό εξοπλισμό τους. Τα νέας σχεδίασης πίσω φώτα full- LED ανανεώνουν την εμφάνιση και προσδίδουν μία τεχνική πινελιά. Επιπλέον, αρκετά στυλιστικά στοιχεία χαρίζουν στην καμπίνα των πιο σπορ εκδόσεων της BMW Σειράς 4 ακόμα πιο σοφιστικέ αίσθηση. Και τα δύο μοντέλα M4 φέρουν την ανανεωμένη έκδοση του συστήματος πλοήγησης Professional και άλλα χαρακτηριστικά του ConnectedDrive.

Προικισμένη με προσωπική γοητεία και δυναμική λάμψη, η BMW σειρά 4 είναι ιδιαίτερα δημοφιλής από τότε που λανσαρίστηκε, αποπνέοντας έναν αέρα στυλ και αυτοπεποίθησης. Οι σχεδόν 400.000 συνολικές πωλήσεις σε όλο τον κόσμο (μέχρι τα τέλη του 2016) αποτελούν απόδειξη της απαράμιλλης απήχησης της σειράς 4, της οποίας η ιστορία ξεκίνησε το 2013 με την άφιξη της σειράς 4 Coupe.

Την επόμενη χρονιά, πλαισιώθηκε από τις BMW σειρά 4 Cabrio και BMW Σειρά 4 Gran Coupe για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης οικογένειας μοντέλων. Τα αυτοκίνητα κατασκευάζονται στο Μόναχο (σειρά 4 Coupe), στο Regensburg (σειρά 4 Cabrio) και στο Dingolfing (σειρά 4 Gran Coupe).

Βαγγέλης Γκούμας

Tags: