Μετά από μία εκ του ασφαλούς αναγνωριστική εκκίνηση στην 1η ειδική διαδρομή, την δεύτερη ημέρα τα πληρώματα της Team Peugeot Total κινήθηκαν με μεγαλύτερη ταχύτητα και κατάφεραν να αναρριχηθούν ψηλότερα στην γενική κατάταξη με αποκορύφωμα την 1η θέση του Sébastien Loeb!

Η πρώτη νίκη για το PEUGEOT 3008DKR ήρθε μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση του Sébastien Loeb που κατέκτησε την 2η ειδική διαδρομή διανύοντας 275 χιλιόμετρα από την Resistencia έως το San Miguel de Tucuman. Χάρη σε αυτή την επίδοση, το PEUGEOT 3008DKR του Γάλλου ρέκορντμαν κατάφερε να αναρριχηθεί στην 1η θέση της γενικής κατάταξης αποκτώντας προβάδισμα 28 δευτερολέπτων από τον All-Attiyah.

Η εν λόγω ειδική διαδρομή είχε κομμάτια που έδιναν μεγάλες ταχύτητες και χάρη στην βελτιωμένη αεροδυναμική του 3008DKR, ο Carlos Sainz ευνοήθηκε για να πιάσει την 3η θέση τόσο της διαδρομής όσο και της γενικής κατάταξης. Οι Stéphane Peterhansel και Cyril Despres είχαν μία πιο δύσκολη ημέρα. Ο Cyril έχασε την κεραία του συστήματος Sentinel που τον προειδοποιεί για τους προπορευόμενους οδηγούς και αναβάτες, ενώ ο Stéphane αντιμετώπισε δυσκολίες στην διαδρομή.

Bαγγέλης Γκούμας

 

 

Tags: