Έχοντας αποσυρθεί από την ενεργό δράση εδώ και 30 χρόνια, η  Nissan "ζωντάνεψε" ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το θρυλικό Nissan Patrol Fanta Limon που έτρεξε το 1987 στο παγκοσμίου φήμης rally του Paris – Dakar, Μετά την πλήρη αποκατάσταση επέστρεψε στους αμμόλοφους της Σαχάρα. Το συγκεκριμένο Patrol Fanta Limon απέκτησε μια δεύτερη “ζωή”, χάρη στο πάθος  μιας ειδικής ομάδας μηχανικών που δούλεψε για δύο χρόνια  στο Ευρωπαϊκό Τεχνικό Κέντρο της Nissan  στη Βαρκελώνη.

Η ιστορία της επιτυχίας του αυτοκινήτου το 1987 στο rally Paris – Dakar δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. 312 οχήματα διένυσαν 13.000 εξαντλητικά χιλιόμετρα  στην Ευρώπη, την Αλγερία, τον Νίγηρα, το Μάλι, τη Μαυριτανία και τη Σενεγάλη. Η ομάδα της Nissan Fanta Limon συμμετείχε με δύο οχήματα : το 211 με τους Miguel Prieto και Ramon Termens ως οδηγό και συνοδηγό αντίστοιχα και το 212 επανδρωμένο από τους αδελφούς Jorge και Hansi Babler.

 Στη διάρκεια του αγώνα τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα καθώς το φορτηγό υποστήριξης της ομάδας χάλασε, αφήνοντας τα δύο αυτοκίνητα χωρίς  ανταλλακτικά για το υπόλοιπο του αγώνα. Συν τοις άλλοις, το αυτοκίνητο 212  αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον αγώνα  μετά από ατύχημα σε έναν αμμόλοφο, αλλά το 211 αγωνίστηκε μέχρι το τέλος. Αυτό ήταν και το πρώτο diesel  όχημα που κατάφερε να τερματίσει στον αγώνα και μάλιστα στην ένατη θέση της γενικής κατάταξης.

Μετά από αυτή την επιτυχημένη αποστολή, τα συγκεκριμένα αγωνιστικά αυτοκίνητα αποσύρθηκαν  από τους αγώνες με την τύχη του 212 να παραμένει άγνωστη έως και σήμερα. Από την άλλη πλευρά, το  211 δόθηκε  ως έκθεμα στο Salvador Claret, μια  ιδιωτική συλλογή αυτοκινήτων και στη συνέχεια στο μουσείο αυτοκινήτων νότια της Girona στην Ισπανία, όπου και παρέμεινε εκεί για σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Βαγγέλης Γκούμας