Το νέο Volvo V90 είναι ένα luxury wagon που προστίθεται στα ήδη πολύ επιτυχημένα XC90 και S90, διαθέτοντας κοινή οπτική ταυτότητα με αυτά, προσφέροντας την ίδια αίσθηση πολυτέλειας και θέτοντας νέα standards στο τομέα της αισθητικής, των υλικών και του φινιρίσματος. Βασίζεται στη νέα Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture – SPA τη νέα, αρθρωτή πλατφόρμα της Volvo.
Στον τομέα των κινητήριων συστημάτων, το V90 διαθέτει τους γνώριμους από τα XC90 και S90 κινητήρες και κιβώτιο ταχυτήτων, ότι πιο hi-tech υπάρχει σήμερα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Στην κορυφή, βρίσκεται η T8 Twin Engine plug-in υβριδική έκδοση, η οποία προσφέρει ισχύ περίπου 410 ίππων ενώ η αυτονομία αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση θα είναι σχεδόν 50 χιλιόμετρα.
volvo 2.jpg
Στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου περιλαμβάνεται το Pilot Assist, προσδίδοντας δυνατότητα ημι-αυτόνομης οδήγησης. Συνυπάρχει με τα πλέον προηγμένα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας στο κόσμο που περιλαμβάνουν έως και ανίχνευση μεγάλων ζώων με αυτόματη πέδηση ενώ το Apple CarPlay προσφέρει μία ξεχωριστή εμπειρία όσον αφορά στη συνδεσιμότητα. Η Volvo Car Hellas ανακοίνωσε τις προτεινόμενες τιμές λιανικής για το νέο μοντέλο, με το βασικό εξοπλισμό να περιλαμβάνει το εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8-σχέσεων.
Επιπρόσθετα, στο βασικό εξοπλισμό ανήκει το πακέτο City Safety (ανίχνευση/αυτόματο φρενάρισμα για αποφυγή οχημάτων, πεζών, δικυκλιστών ή ποδηλατών, μεγάλων ζώων, αντίθετα ερχόμενων οχημάτων σε διασταυρώσεις κλπ. χωρίς περιορισμό ταχύτητας, μέρα και νύχτα) και σύστημα αποφυγής εκτροπής από το δρόμο. Ακόμα, Pilot Assist, το οποίο συμπεριλαμβάνει Adaptive Cruise Control και Distance Alert και επίσης Lane Keeping Aid, Lane Departure Warning και πολλά άλλα. Αξίζει ακόμα να αναφερθεί το Sensus (κεντρική οθόνη αφής 9", ψηφιακός πίνακας οργάνων, ηχοσύστημα με 10 ηχεία, Bluetooth, Internet Browsing, Keyless Start κλπ.) καθώς και αυτόματος διζωνικός κλιματισμός και φυσικά όλα όσα θεωρούνται εκ των ων ουκ άνευ σε ένα σύγχρονο premium μοντέλο αυτής της κατηγορίας.
Δείτε τις τιμές
τιμές.jpg
Βαγγέλης Γκούμας