Το BMW i3 κέρδισε το 2016 “Golden Steering Wheel”, και έγινε το πρώτο μοντέλο στο διαγωνισμό των “Auto Bild” και “Bild am Sonntag” που κατακτά μία δεύτερη διάκριση για την περιβαλλοντικά συμβατή φιλοσοφία του (επαναστατική αξιολόγηση κύκλου ζωής).

Το BMW i3, το παγκοσμίως πρώτο premium αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί εξ αρχής ως αμιγώς ηλεκτρικό, απέσπασε για πρώτη φορά το “Green Steering Wheel” ως το “πιο φιλικό προς το περιβάλλον, νέο αυτοκίνητο” το 2013, πριν καν λανσαριστεί στην αγορά.

best_electric_cars_bmw_i3.jpg
Εν τω μεταξύ, το BMW i3 (κατανάλωση μικτού κύκλου: 0,0 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 0 g/km) επιβεβαιώνει συνεχώς τις ικανότητές του στο δρόμο. Με οδηγική απόλαυση που συνδυάζεται με μηδενικούς ρύπους και άκρως αποδοτική κατανάλωση ενέργειας, πρωτοποριακή σχεδίαση και ευφυή συνδεσιμότητα, εντυπωσίασε την ομάδα εμπειρογνωμόνων σε μία σειρά εντατικών, πρακτικών δοκιμών.

Η ομάδα ανέδειξε το BMW i3 νικητή του 2016 “Golden Steering Wheel” στην κατηγορία “Alternative Drives”, και το βραβείο δόθηκε σε εορταστικό γκαλά που πραγματοποιήθηκε στον εκδοτικό οίκο Axel Springer στο Βερολίνο.

Το “Golden Steering Wheel” απονέμεται από το 1976 και είναι από τις πιο περίοπτες διακρίσεις στο χώρο της Ευρωπαϊκής βιομηχανίας αυτοκινήτου. Διανύοντας ήδη την 41η χρονιά του, ο διαγωνισμός συγκέντρωσε αρχικά 36 σύγχρονα μοντέλα για τα οποία ψήφισαν οι αναγνώστες του περιοδικού στη Γερμανία και 20 ακόμα Ευρωπαϊκές χώρες. Το BMW i3 επικράτησε στην 1η θέση της κατηγορίας και στις 21 χώρες. Η συνεχής πρόοδος στην τεχνολογία eDrive αυξάνει την απήχηση του BMW i3.

Το BMW i3 (94 Ah) με εκτεταμένη χωρητικότητα μπαταρίας (κατανάλωση μικτού κύκλου: 0,0 l/100 km, κατανάλωση ενέργειας στο μικτό κύκλο: 12,6 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 0 g/km) πετυχαίνει αυτονομία 200 km σε καθημερινές συνθήκες και αυτονομία έως 300 km στον στάνταρ κύκλο. Οι τιμές αυτές είναι καλύτερες από του BMW i3 (60 Ah) – που διατίθεται ακόμα – πάνω από 50%.


Bαγγέλης Γκούμας