Πώς θα περάσετε τα γενέθλια των 97 χρόνων σας; Για τον Lennart Ribring η απάντηση ήταν απλή. Στο τιμόνι ενός μοναδικού, θρυλικού σπορ αυτοκινήτου.

Ο λάτρης της αδρεναλίνης Lennart Ribring στοχεύει να μπει στο κλαμπ οδηγών ηλικίας 100 ετών και άνω – μετά την αγορά μιας νέας Ford Mustang GT 5.0L V8,.Αναζητώντας “λίγη απόλαυση στη ζωή”, ο 97-χρονος λέει ότι το fastback των 418 ίππων, με τελική ταχύτητα 249 km/h και επιτάχυνση 0-100 χλμ. /ώρα σε 4,8 δεύτερα, είναι ‘Το αυτοκίνητο’.

Ο πάντα νέος στην καρδιά Σουηδός ερωτεύθηκε τη Mustang και ήταν από τους πρώτους στην πατρίδα του που αγόρασε το πρώτο μοντέλο όταν λανσαρίστηκε τη δεκαετία του 1960. «Ερωτεύθηκα τις πρώτες Mustang με το που κυκλοφόρησαν και από τότε δεν μπορώ να σκεφθώ κανένα άλλο αυτοκίνητο. Νιώθεις σαν βασιλιάς στο δρόμο.» δήλωσε ο Lennart. «Ίσως δεν μου μένουν ακόμα πολλά χρόνια ζωής. Γι’ αυτό θέλω να εκμεταλλεύομαι τις ευκαιρίες να οδηγώ και να βιώνω κάποιες απολαύσεις στη ζωή. Αυτό είναι η ουσία.»

Συνταξιούχος επιχειρηματίας, ο οποίος εξακολουθεί να εργάζεται σαν λογιστής μερικής απασχόλησης, ο Lennart δίνει επίσης μερικές συμβουλές για όσους σκοπεύουν να συνεχίσουν να βρίσκονται πίσω από το τιμόνι πλησιάζοντας τα 100. «Θα ενθάρρυνα τους νεαρούς οδηγούς να αποκτήσουν περισσότερη εμπειρία και ωριμότητα πρώτα» δήλωσε ο Lennart. «Μάθε ένα αυτοκίνητο όπως πρέπει, πριν το οδηγήσεις. Πρέπει να σκέφτεσαι πάντα την ασφάλεια.»


Βαγγέλης Γκούμας