Ένα all-road μοντέλο το οποίο θα μπορούσε να υλοποιήσει τις επιθυμίες σας είναι το νέο AUDI Q2.Η δυναμική σχεδίαση και τα σπορ χαρακτηριστικά του νέου AUDI Q2 ενισχύονται από ένα προηγμένο σασί με πολύ χαμηλό βάρος που σε συνδυασμό με έναν εξαιρετικό αεροδυναμικό συντελεστή Cd: 0,30 διασφαλίζουν χαμηλή κατανάλωση, ενώ η μελετημένη ανάρτηση προσφέρει κορυφαία άνεση και κράτημα. Να αναφέρουμε οτι προαιρετικά και στις εκδόσεις S line υπάρχει σπορ ανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ διπλού θαλάμου και χαμηλωμένο αμάξωμα κατά 10 χλστ.
AU ΠΙΣΩ.jpg
Το νέο SUV της AUDI προσφέρεται με μία ευρεία γκάμα κινητήρων που περιλαμβάνει τρεις TFSI και τρεις TDI με ισχύ από 85 kW / 116 PS έως 140 kW / 190 PS. Ο μικρότερος βενζινοκινητήρας στην γκάμα του AUDI Q2 είναι ο 1.0 TFSI με απόδοση 116 PS και 200 Nm ροπής από τρεις κύλινδρους συνολικής χωρητικότητας 999 κ.εκ. Ζυγίζει μόλις 88 κιλά, έχει αλουμινένια έμβολα, σύστημα άμεσου ψεκασμού έως 250 bar, ενώ η ισορροπημένη λειτουργία του δεν απαιτεί άξονα αντιστάθμισης των κραδασμών.
ΑU ΣΤΟΙΧΕΙΑ.jpg
Πάνω από αυτή την έκδοση τοποθετείται η 1.4 TFSI (150 PS και 250 Nm) με σύστημα προσωρινής απενεργοποίησης των κυλίνδρων (COD). Όταν συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, το COD απενεργοποιεί τον 2ο και τον 3ο κύλινδρο σε φορτία έως 100 Nm και ενώ υπάρχει κίνηση cruising με τον κινητήρα να λειτουργεί μεταξύ 2.000 και 3.200 σ.α.λ. Στην περίπτωση που υπάρχει αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη η απομόνωση των κυλίνδρων επέρχεται νωρίτερα. Με το S tronic η μέση κατανάλωση είναι στα 5,2 λτ./100 χλμ. και η εκπομπή CO2 στα 119 γραμμ./χλμ. (με το χειροκίνητο οι αντίστοιχες τιμές είναι στα 5,4 και 124).
Η κορυφαία έκδοση βενζίνης είναι η 2.0 TFSI (140 kW / 190 PS και 320 Nm) για την οποία η Audi υιοθέτησε μία νέα διαδικασία καύσης. Διατηρεί την 4-κύλινδρη διάταξη και τα πλεονεκτήματα που έχει ένας downsizing κινητήρας στην λειτουργία του, αλλά δίχως συμβιβασμούς σε επιδόσεις και σε σχέση με μεγαλύτερου κυβισμού σύνολα. Συνδυάζεται στάνταρ με S tronic και μετάδοση quattro.
Στην βάση της σειράς των πετρελαιοκινητήρων βρίσκεται ο 4-κύλινδρος 1.6 TDI με ισχύ 116 PS και 250 Nm στις 1.500-3.200 σ.α.λ. Έχει μέση κατανάλωση μόλις 4,4 λίτρα και εκπέμπει 114 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο. Η κορυφαία έκδοση είναι η 2.0 TDΙ η οποία διατίθεται ως προσθιοκίνητη με 150 PS και 340 Nm, καθώς ��αι ως τετρακίνητη quattro με S tronic και 190 PS και 400 Nm. Η AUDΙ διαθέτει χειροκίνητα κιβώτια 6 σχέσεων (στάνταρ στις εκδόσεις 1.0 TFSI, 1.4 TFSI, 1.6 TDI και 2.0 TDI 150 PS) και αυτόματα S tronic με διπλό συμπλέκτη και 7 σχέσεις.Οι εκδόσεις 2.0 TDI και 2.0 TFSI εφοδιάζονται στάνταρ με ένα νέο εξελιγμένο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με πιο μακριά κλιμάκωση, νέου τύπου τροφοδοσία λαδιού και μειωμένες μηχανικές τριβές.
AU ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗ.jpg


Το κορυφαίο σύστημα τετρακίνησης quattro το οποίο είναι στάνταρ στις κορυφαίες εκδόσεις TDI και TFSI φροντίζει για την βέλτιστη πρόσφυση όλων των τροχών. Το προαιρετικό Audi drive select προσφέρει την δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει ανάμεσα σε πέντε προγράμματα κίνησης ενώ στο πρόγραμμα ESC Offroad και με 14,5 εκατοστά απόστασης αμαξώματος από το έδαφος το AUDI Q2 προσφέρει περισσότερες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου.
ΑΘ ΤΑΜΠΛΟ.jpg
Για την κατηγορία του, το νέο AUDI Q2 διαθέτει κάποια απολύτως μοναδικά στοιχεία εξοπλισμού όπως είναι:

• τα προαιρετικά φωτιστικά σώματα LED (τα πίσω LED έχουν δυναμική λειτουργία).
• το Audi virtual cockpit με το στάνταρ σύστημα MMI το οποίο συνδυάζεται με μία μεγάλη πολυθεματική ψηφιακή οθόνη 12,3’’
• προαιρετική δυνατότητα επιλογής συστήματος head-up display για ασφαλέστερη οδήγηση

• ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα του πορτμπαγκάζ για μεγαλύτερη πρακτικότητα και ευκολότερη φόρτωση.

Προηγμένη τεχνολογία , επιδόσεις , πλούσιος εξοπλισμός ,ασφάλεια είναι τα βασικά ατού του νέου Audi Q2 που αναμένεται να φέρει σε δύσκολη θέση τους ανταγωνιστές του.

Βαγγέλης Γκούμας