Πρόσφατες μελέτες από ανεξάρτητες υπηρεσίες πληροφοριών της αυτοκινητοβιομηχανίας σε όλη την Ευρώπη, αποκαλύπτουν ότι το νέο Hyundai IONIQ κατέκτησε την κορυφή των προβλέψεων σχετικά με τις μεταπωλητικές αξίες. Τα IONIQ Hybrid και Electric λανσαρίστηκαν στις αρχές Οκτωβρίου στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο και έχουν αξιολογηθεί από την EurotaxGlass στη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ολλανδία και από την CAP στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το υβριδικό IONIQ κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα στα υβριδικά σχετικά με τις μεταπωλητικές αξίες σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες. Η ηλεκτρική έκδοση είναι η δεύτερη καλύτερη στα ηλεκτροκίνητα και κατά μέσο όρο διαθέτει σχεδόν ίση μεταπωλητική αξία και αποσβέσεις με το κορυφαίο αυτοκίνητο.

Το Hyundai IONIQ είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που προσφέρει τρία εναλλακτικά συστήματα κίνησης : υβριδικό, plug-in και πλήρως ηλεκτρικό σε έναν ενιαίο τύπο αμαξώματος. Αυτή η καινοτόμος νέα προσέγγιση του e-mobility από την Hyundai Motor, δίνει τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό για πιο προσιτή οδήγηση με χαμηλές έως μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Ιδιαίτερα επωφελής για την έκδοση IONIQ Electric είναι η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, η υψηλή ποιότητα, το ευρύχωρο εσωτερικό, η βελτιωμένη ορατότητα και τα εξαιρετικά επίπεδα επιτάχυνσης και επιβράδυνσης σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν την κορυφαία στην αγορά εργοστασιακή εγγύηση απεριορίστων χιλιομέτρων για 5 χρόνια της Hyundai Motor, σε συνδυασμό με 8-έτη / 200.000 χιλιόμετρων εγγύηση για την μπαταρία υψηλής τάσης, που είναι η καλύτερη στην κατηγορία, γεγονός που απέσπασε εξαιρετικά ευνοϊκά σχόλια. Επιπλέον, τα δυναμικά οδηγικά χαρακτηρικά του IONIQ Hybrid κατατάχθηκαν υ��ηλότερα από εκείνα των ντίζελ ή των υβριδικών ανταγωνιστών του.

Επιπροσθέτως της υψηλής μεταπωλητικής αξίας και των χαμηλών αποσβέσεων, ένα ακόμη ισχυρό επιχείρημα για τους εταιρικούς στόλους αποτελεί το χαμηλό κόστος συντήρησης των ηλεκτρικών οχημάτων. Σε συνδυασμό με τις κορυφαίες εγγυήσεις και την ανταγωνιστική του τιμή, το IONIQ είναι ένα από τα καλύτερα σε αξία Eco αυτοκίνητα. Μεταξύ των τεχνικών επιτευγμάτων της σειράς επισημαίνουμε ότι το IONIQ Hybrid παρέχει κορυφαία απόδοση καυσίμου και χαμηλές εκπομπές CO2 μόλις 79 γρμ./χλμ.

Βαγγέλης Γκούμας