Το νέο Opel Insignia Grand Sport βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξης και οι πρώτες φωτογραφίες το δείχνουν καμουφλαρισμένο. Στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων των μηχανικών ήταν η αξιοποίηση χώρου και η εξοικονόμηση βάρους: χρησιμοποιώντας ελαφρά υλικά, κατάφεραν να περικόψουν μέχρι 175 kg από τη νέα γενιά του μοντέλου.

Η βελτιστοποιημένη διάταξη χώρων ωφελεί την ευρυχωρία εσωτερικού, ενώ αξιοσημείωτη είναι η γκάμα κορυφαίων τεχνολογιών. Το Opel Insignia Grand Sport βασίζεται σε εντελώς νέα αρχιτεκτονική και υιοθετεί πολύ μακρύτερο μεταξόνιο (πάνω από 9 cm). Αλλά χάρη στους αισθητά κοντύτερους εμπρός και πίσω προβόλους, είναι μόλις 5,5 cm μακρύτερο από τον προκάτοχό του.
insignia πλαι.JPG
Το κατά ένα εκατοστό φαρδύτερο μετατρόχιο και η κατά τρία εκατοστά χαμηλότερη γραμμή οροφής αναδεικνύουν την ορμητική παρουσία του Insignia Grand Sport. Οι νέες αναλογίες χαρίζουν στην επόμενη γενιά της ναυαρχίδας της Opel μία εμφάνιση πιο αθλητική και εντυπωσιακή από ποτέ. Ωστόσο, το Insignia Grand Sport δεν δείχνει απλά πιο αθλητικό – αλλά το επιβεβαιώνει κιόλας.

Με το νέο Insignia Grand Sport, η εταιρεία ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορ��α των κορυφαίων μοντέλων της. Το 2008, ο προκάτοχός του εγκαινίασε μία νέα εποχή Opel σε επίπεδα εξέλιξης και σχεδίασης – και αγαπήθηκε πολύ από το κοινό: μέχρι σήμερα, έχουν πουληθεί πάνω από 900.000 Insignia, ενώ κατέκτησε τον τίτλο του “Αυτοκινήτου της Χρονιάς” το 2009.
monza concept.JPG
Στο 2013 IAA, η Opel έδωσε μία πρώτη γεύση των μελλοντικών μοντέλων της με το πρωτότυπο Monza Concept Study: ελαφρύ, σπορ, αποδοτικό και με κορυφαία συνδεσιμότητα – αυτά είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα μελλοντικά Opel. Το νέο Astra, που αμέσως αναδείχθηκε “Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016”, ακολουθεί αυτή τη φιλοσοφία. Με το Insignia Grand Sport, η Opel λανσάρει τώρα ένα ακόμα πιθανότατα επιτυχημένο μοντέλο που ενσαρκώνει αυτά τα πρότυπα.
insignia μπροστα.JPG
Το Insignia Grand Sport συνεχίζει με συνέπεια αυτή τη φιλοσοφία την οποία ξεκίνησε η Opel στην κατηγορία των συμπαγών οχημάτων με τη νεότερη γενιά Astra και τώρα προχωρά στο επόμενο στάδιο. Το νέο μοντέλο είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το σημερινό Insignia εξωτερικά, αλλά αυτό μεταφράζεται σε αξιοσημείωτη αύξηση της ευρυχωρίας και εγκαινιάζει νέα πρότυπα ως προς το μέγεθος, τους χώρους και την άνεση. Καθώς οι καινοτόμες τεχνολογίες υπογραμμίζουν τις φιλοδοξίες του κορυφαίου μοντέλου της Opel για το μέλλον, η εταιρεία παραμένει πιστή στη φιλοσοφία της: η μετακίνηση και οι καινοτόμες εξελίξεις πρέπει να παραμένουν οικονομικά προσιτές και προβάσιμες σε ένα ευρύ κοινό.

Επομένως, το Insignia Grand Sport αντιπροσωπεύει μία σικ εναλλακτική πρόταση έναντι πολύ ακριβότερων αυτοκινήτων.Η επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα του Opel Insignia Grand Sport θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο του 2017 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Βαγγέλης Γκούμας