Τα SsangYong Tivoli και XLV, από τη στιγμή που παρουσιάστηκαν αποτέλεσαν πρότυπα ασφαλούς οδηγικ��ς εμπειρίας, τόσο με τη δομή, όσο και με τις τεχνολογίες τους. Με το μεγαλύτερο ποσοστό χρήσης ατσαλιού υψηλής αντοχής (71% του πλαισίου) στην κατηγορία τους, η δομή τους εγγυάται τη μέγιστη ακαμψία.

Οι 7 αερόσακοι και το πλήρες σύστημα ευστάθειας (ESP), που πλαισιώνεται από πολλά υποσυστήματα, όπως το Σύστημα Ενεργής Προστασίας Ανατροπής (ARP), το Σύστημα Ενίσχυσης Πέδησης (BAS) & το Σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης στην Ανηφόρα (HSA), θωρακίζουν την ασφάλεια στο δρόμο.
(23p)LKAS(L.JPG
Τέλος, η «έξυπνη» τετρακίνηση Active AWD με Lock Mode, που συνδυάζεται με ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα (multi-link), εξασφαλίζουν απρόσκοπτη εκτός δρόμου κίνηση, αναβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο την ασφάλεια αλλά και την ποιότητα των οδικών χαρακτηριστικών των μοντέλων.

Τώρα, η SsangYong πάει ένα βήμα παρακάτω το θέμα της ασφάλειας των δημοφιλών μοντέλων της, εξοπλίζοντάς τα με εξελιγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας.
lvriuda.JPG

Πιο συγκεκριμένα, η δέσμη μέτρων ενεργητικής ασφαλείας περιλαμβάνει τα εξής Συστήματα: Forward Collision Warning (FCW) – Σύστημα Προειδοποίησης για Επικείμενη Εμπρόσθια Σύγκρουση.Autonomous Emergency Braking (AEB) – Σύστημα Αυτόνομου Φρεναρίσματοςενεργό μέχρι την ταχύτητα των 60 χ.α.ω. ,Lane Departure Warning (LDW) – Σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας . Lane Keeping Assist (LKA) – Σύστημα Υποβοήθησης Παραμονής στη Λωρίδα.High Beam Assist (HBA) – Αυτόματη Απ-Ενεργοποίηση Προβολέων Υψηλής Δέσμης.
pplhsiazei oxhma.JPG
Το HBA αναγνωρίζει τα αντίθετα ερχόμενα οχήματα και απενεργοποιεί αυτόματα τους προβολείς (υψηλή σκάλα). Ακολούθως, η ίδια διαδικασία ακολουθείται και όταν το Σύστημα αναγνωρίσει τα φώτα από προπορευόμενα οχήματα. Και στις δύο περιπτώσεις αποκλείεται αυτόματα η τύφλωση των αντίθετα ερχόμενων ή προπορευόμενων οδηγών από τους προβολείς του οχήματος. Traffic Sign Recognition (TSR) – Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Οδικής Κυκλοφορίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Συστήματα Αυτόνομου Φρεναρίσματος και Ενημέρωσης για Επικείμενη Εμπρόσθια Σύγκρουση ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό των εκδόσεων DLX των Tivoli και XLV, ενώ, μαζί με όλα τα υπόλοιπα νέα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, αποτελούν βασικό εξοπλισμό στις κορυφαίες εκδόσεις DLX 2Tone (Tivoli) και Limited (XLV).

Βαγγέλης Γκούμας