Από τις 21.000 και πλέον νέες Mustang που η Ford έχει πουλήσει σε όλη την Ευρώπη, οι 1.600 ανήκουν σε Βέλγους οδηγούς. Η αναλογία είναι ένας στους 4.693 από τους 7.659.000 οδηγούς αυτής της χώρας – μακράν η υψηλότερη συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.

Από αυτές, η Γερμανία και η Βρετανία είναι οι χώρες όπου πουλήθηκαν πάνω από τις μισές νέες Mustang από πέρσι που το μοντέλο κυκλοφόρησε στην Ευρώπη, για πρώτη φορά από το 1964 που λανσαρίστηκε στις ΗΠΑ. Οι Γερμανοί οδηγοί αγόρασαν 7.281 Mustang (1 στους 7.700) και οι Βρετανοί αντίστοιχα 4.761 Mustang (1 στους 7.743). Η Γαλλία βρίσκεται στην τρίτη θέση με 2.126 πωλήσεις και το Βέλγιο στην τέταρτη, μία από τις πολλές χώρες με μικρότερους πληθυσμούς, όπως Σουηδία, Ελβετία και Τσεχία, όπου σημειώνεται τεράστια ζήτηση για το παγκοσμίως δημοφιλέστερο σπορ coupe της περσινής χρονιάς.

«Η Mustang είναι ένα αυτοκίνητο με πλήθος παθιασμένων οπαδών σε όλη την Ευρώπη που έχουν δικές τους λέσχες και διοργανώνουν πολυά��ιθμες συναντήσεις φίλων της Mustang» σχολιάζει ο Laurent Charpentier, Διευθύνων Σύμβουλος της Ford Βελγίου. «Είναι ένα σπορ αυτοκίνητο μοναδικό στο είδος του, και το οποίο ορισμένοι οπαδοί του κυριολεκτικά το περίμεναν μια ολόκληρη ζωή.»
mustang 1.JPG
Το Βέλγιο έχει γράψει ιστορία στο χώρο των γρήγορων αυτοκινήτων. Το διάσημο Circuit de Spa Francorchamps ήταν από τις πρώτες πίστες που φιλοξένησαν αγώνα της Formula 1, ενώ ο Jacky Ickx κέρδισε τις 24 Ώρες του Le Mans έξι φορές, μία φορά με Ford GT-40, έχοντας στο ενεργητικό του 25 τερματισμούς στο βάθρο στη F1, ενώ είναι και νικητής του Rally Dakar.

Ανάμεσα στους μεγαλύτερους οπαδούς του νέου αυτοκινήτου είναι ο Adelbert Engler, ο οποίος έχει δημιουργήσει μια συλλογή με 5.500 μοντέλα Mustang υπό κλίμακα στο σπίτι του στο Heusden Zolder, αλλά και αρκετά κλασικά μοντέλα κανονικών διαστάσεων.

«Από συνεντεύξεις, ταινίες και μουσικά βίντεο μέχρι άρθρα, επετείους και εκθέσεις, η Mustang έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου» δήλωσε ο Engler, ο οποίος περιμένει με ανυπομονησία να παραλάβει μία Κίτρινη fastback Mustang με κινητήρα 2.3L EcoBoost.
mustang 3.JPG
Οι Ευρωπαίοι αγοραστές της Mustang μπορούν να επιλέξουν από κινητήρες 5.0L V8 και 2.3L EcoBoost, και αμαξώματα fastback και convertible. Κόκκινο, γκρι και μαύρο είναι τα δημοφιλέστερα χρώματα μέχρι στιγμής, με το 72% των αγοραστών να επιλέγει την fastback, και το 64% τον κινητήρα V8. Τα μοντέλα EcoBoost είνα�� πιο δημοφιλή στη Νότια Ευρώπη. Από την αρχή της χρονιάς, συγκριτικά με πέρσι, οι πωλήσεις αυτοκινήτων Ford performance στην Ευρώπη έχουν διπλασιαστεί, με μοντέλα όπως η Mustang, αλλά και τα Focus RS, Focus ST και Fiesta ST.

Βαγγέλης Γκούμας