Το ολοκαίνουργιο Micra ντεμπουτάρησε στο Διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι, και με αυτό η Nissan επαναπροσδιορίζει πλήρως τι σημαίνει ένα μοντέλο να είναι τολμηρό και επαναστατικό. Παραμένοντας πιστό στο Sway Concept που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2015, το νέο MICRA ενσωματώνει πλήρως την τελευταία σχεδιαστική γλώσσα της Nissan με την χαρακτηριστική νέα σχεδιαστική υπογραφή και την συναισθηματικού τύπου γλυπτική του αμαξώματος.

Τα σχεδιαστικά στοιχεία περιλαμβάνουν τη χαρακτηριστική μάσκα V, απ 'όπου η αιχμηρά χαρακτηριστική σχεδιαστική γραμμή διαγράφεται ως το πίσω άκρο, τα φώτα σχήματος μπούμερανγκ και την νέα οροφή - ένα ακόμα σχέδιο που φέρει την υπογραφή της Nissan - αποπνέοντας μια αέρινη αίσθηση. Στα επιπλέον χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται οι κρυμμένες χειρολαβές στις πίσω πόρτες, αλλά και μια εκτεταμένη σχεδιαστική γραμμή οροφής που ενσωματώνοντας μια αεροτομή, προσδίδει οφέλη τόσο στην αεροδυναμική, όσο και στην αισθητική του αυτοκινήτου.
PLLAAAII.JPG
Η μοναδική εμφάνιση του νέου MICRA συνδυάζεται με μια επιλογή από 10 μοναδικά και ζωντανά εξωτερικά χρώματα, περιλαμβανομένου και του Energy Orange. Πρόσθετες εξωτερικές και εσωτερικές επιλογές εξατομίκευσης επιτρέπουν τη δημιουργία 125 διαφορετικών παραλλαγών, με τους μελλοντικούς τυχερούς ιδιοκτήτες να έχουν το μοναδικό πλεονέκτημα να σφραγίσουν με το δικό τους στυλ το νέο τους MICRA. Στο νέο MICRA περιλαμβάνονται τα συστήματα Active Ride Control για βελτιωμένη οδηγική άνεση και Active Trace Control για μειωμένη υποστροφή και πιο άμεσο χειρισμό, συνδυάζοντας την απόλαυση με την αυτοπεποίθηση για τον οδηγό του.

Επιπλέον, το νέο Nissan MICRA εξοπλίζεται με ένα νέο ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης που προσφέρει εξαιρετική αίσθηση του τιμονιού, σε συνδυασμό με υψηλό βαθμό απόκρισης. Σε ότι αφορά του κινητήρες, το νέο MICRA αρχικά θα διατίθεται με έναν 0.9 λίτρων υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης, καθώς και με τον diesel 1.5 λίτρων, αμφότεροι με απόδοση 90hp. Στην γκάμα επιλογών θα ενταχθεί σύντομα και ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης 1.0 λίτρων και απόδοσης 73hp. Οι κινητήρες αυτοί, σε συνδυασμό με την αποτελεσματική αεροδυναμική του νέου MICRA, σηματοδοτούν για την Nissan ένα ακόμη βήμα εμπρός στην κατεύθυνση του οράματος Nissan Intelligent Power.
micra εσωτερικο.JPG
H Nissan έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ηχομόνωση της καμπίνας του νέου MICRA. Στην ίδια ��ατεύθυνση, εξαιρετική είναι και η αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου χάρη στην αναθεωρημένης σχεδίασης οροφή καθώς και στα πλευρικά spoiler. Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα το νέο Micra να διαθέτει συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0.29, μέγεθος κορυφαίο για ένα hatchback. Το νέο MICRA είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Nissan στην κατηγορία Β που προσφέρει ένα τόσο εκτεταμένο σύνολο προηγμένων χαρακτηριστικών ασφαλείας, διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις, κάνοντας πράξη το όραμα της Nissan για την Ευφυή Οδήγηση (Nissan Intelligent Driving).
micraπλαι πισω.JPG
Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που συνήθως συναντώνται σε μεγαλύτερα αυτοκίνητα, απαρτίζονται από τεχνολογίες όπως αυτή του Lane Departure Prevention (Αποφυγή Εσφαλμένης Αλλαγής Λωρίδας), κάτι που υιοθετείται για πρώτη φορά στην κατηγορία. Επιπλέον, για πρώτη φορά σε οχήματα της Nissan στην Ευρώπη, υιοθετείται το Intelligent Emergency Braking (Έξυπνο Σύστημα Πέδησης) με αναγνώριση των πεζών, όπου σε συνάρτηση με τα Around View Monitor (Σύστημα Πανοραμικής Θέασης), Traffic Sign Recognition (Σύστημα Αναγνώρισης Οδικών Σημάτων), High Beam Assist (Σύστημα Υποβοήθησης Μεγάλης Σκάλας Φώτων) και Blind Spot Warning (Σύστημα Προειδοποίησης Τυφλού Σημείου), αποτελούν τα δομικά στοιχεία για την ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης , ως αναπόσπαστο μέρος του Nissan Intelligent Mobility.
micra ιπσω.JPG
Ένα ακόμα αποκλειστικό χαρακτηριστικό του νέου MICRA αποτελεί το νέο ηχοσύστημα έξι ηχείων Bose® Personal®, που αναπτύχθηκε μετά από στενή συνεργασία με τη Nissan. Αυτό, το πρώτο στο είδος του ηχοσύστημα, έχει βελτιστοποιηθεί με δύο ηχεία Bose UltraNearfield ™ όπου σε συνδυασμό με τo Bose PersonalSpace ™Virtual Audio Technology (Εικονική Τεχνολογία Ήχου) που ενσωματώνεται στο προσκέφαλο του καθίσματος του οδηγού, προσφέρει μια αξεπέραστη εμπειρία ακρόασης.
_Micra_Gen5rs[1].JPG
Παράλληλα, οι επιβάτες απολαμβάνουν την τέλεια ακουστική από τα νέα ηχεία Bose Super65 που έχουν τοποθετηθεί στις μπροστινές πόρτες, όπως και από τα tweeters στην καμπίνα. Συν τοις άλλοις, το νέο MICRA εφοδιάζεται με μια κεντρική έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών που παρέχει πρόσβαση στα συστήματα ήχου και δορυφορικής πλοήγησης, στο κινητό τηλέφωνο, σε εφαρμογές έξυπνων συσκευών, όπως και στο Siri voice control της Apple μέσω του CarPlay. Το νέο Nissan MICRA θα κατασκευάζεται στην Γαλλία και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη τον Μάρτιο του 2017.

Βαγγέλης Γκούμας