Έχοντας διανύσει ήδη 5 μήνες από την πρώτη εικόνα του νέου NV300, με την χαρακτηριστική μάσκα V στο εμπρόσθιο μέρος στον τελικό του UEFA Champions League τον περασμένο Μάιο, η Nissan πραγματοποιεί το παγκόσμιο ντεμπούτο του νέου της van, που έρχεται να αντικαταστήσει το Primastar.

Το νέο NV300 προσφέρεται με τέσσερις επιλογές κινητήρων που βασίζονται στον καταξιωμένο diesel κινητήρα 1.6 λίτρων, γνωστό από τα δημοφιλή Qashqai και X-TRAIL, με ιπποδυνάμεις 95hp, 120hp, 125hp και 145hp. Οι δύο πρώτες εκδόσεις είναι απλού turbo, ενώ στις δύο τελευταίες εφαρμόζεται τεχνολογία twin turbo. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Με προδιαγραφές Euro 6 και στάνταρ φίλτρο κατακράτησης σωματιδίων diesel, το νέο NV300 είναι εξοπλισμένο με σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων (SCR) χρησιμοποιώντας διάλυμα ουρίας AdBlue και έχοντας ως αποτέλεσμα την μείωση των εκπομπών καυσαερίων NOx.

Τα μοντέλα twin turbo έχουν τεχνολογία κινητήρων Stop & Start για μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, καθώς και ένα διακόπτη λειτουργίας ECO με ένδειξη αλλαγής ταχύτητας (διατίθεται κατ’ επιλογή και στον κινητήρα των 95bhp). Αυτό επιτρέπει στον επαγγελματία οδηγό να βελτιστοποιήσει την κατανάλωση καυσίμου περιορίζοντας τη ροπή και εξομαλύνοντας την απόκριση του γκαζιού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η έκδοση van με τον κινητήρα των 125hp, όπου και επιτυγχάνεται συνδυασμένος κύκλος οικονομίας καυσίμου 5,9 λίτρων / 100χλμ και εκπομπές CO2 μόλις 155γρ / χλμ. Τα αποτελέσματα είναι ακόμη καλύτερα για την έκδοση Combi, με 5,6 λίτρα / 100χλμ και 145γρ /χλμ αντίστοιχα.Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις εκδόσεις του νέου NV300, η κατανάλωση καυσίμου είναι χαμηλότερη κατά μέσο όρο 1 λίτρo / 100 χιλιόμετρα, σε σχέση με το απερχόμενο Primastar.
Nissan_NV300_esvteriko.JPG
Για την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών, το νέο NV300 διαθέτει 4 μεγέθη καρότσας (L1H1, L1H2, L2H1, L2H2), δύο εκδόσεις των έξι θέσεων για επιβάτες (L1H1, L2H1) συν την έκδοση με σασί (L2H1). Επιπλέον, διατίθεται με πολυάριθμες επιλογές ως προς τις πίσω και πλαϊνές πόρτες για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία. Παράλληλα, για τους ��παγγελματίες που χρειάζονται χώρο για περισσότερους επιβάτες, το νέο NV300 διατίθεται σε δύο εκδόσεις Combi (L1H1, L2H1), που προσφέρουν καθίσματα για έως εννέα άτομα.
_Nissan_NV300_Combi.JPG
Σε συνδυασμό δε με την μοναδική εγγύηση των 5 ετών / 160.000 χιλιομέτρων και με τα μεγάλα διαστήματα service, το νέο NV300 αναδεικνύεται ως ο πιο αξιόπιστος και οικονομικός συνεργάτης του σύγχρονου επαγγελματία. Με δυνατότητα επιλογής 10 εξωτερικών αποχρώσεων καθώς και τροχών αλουμινίου 16 και 17 ιντσών, το νέο NV300 θα είναι εμπορικά διαθέσιμο από τον ερχόμενο Νοέμβριο.


Bαγγέλης Γκούμας