Η εταιρεία αναγνωρίζεται ως ο πρώτος κατασκευαστής που προσφέρει στους πελάτες της μια πλήρη γκάμα οικολογικών τεχνολογιών ξεκινώντας από τα μοντέλα Blue Drive, το All-New IONIQ το πρώτο αυτοκίνητο σε παγκόσμιο επίπεδο που διατίθεται με τρία εναλλακτικά συστήματα ηλεκτροκίνησης και το ix35 Fuel Cell - το πρώτο εμπορικά - διαθέσιμο υδρογονοκίνητο όχημα κυψελών καυσίμου.

Ο κ. Steve Fowler, Αρχισυνάτκης του Auto Express & Carbuyer, δήλωσε: «Το βραβείο έχει δοθεί στον κατασκευαστή που αισθανόμαστε ότι εισήγαγε πραγματικά καινοτόμες και χρήσιμες τεχνολογίες που θα ωφελήσουν πραγματικά τον καταναλωτή. Η Hyundai είναι η πρώτη κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που προσφέρει στους αγοραστές μια πλήρη γκαμά φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών.

Στο IONIQ θα είστε σε θέση να επιλέξετε τις προσιτές υβριδικές, plug-in υβριδικές και πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις - όλες σε ένα πακέτο πραγματικά ελκυστικό. Και, φυσικά, η Hyundai ήταν ο πρώτος κατασκευαστής που διέθεσε στους καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου ένα όχημα κυψελών καυσίμου, το ix35».
HYUNDAI ΒΡΑΒΕΙΟ 2.JPG
Επιπροσθέτως, ο κ. Tony Whitehorn, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Hyundai Motor UK, δήλωσε: «Η κατάκτηση αυτού του βραβείου είναι μια πραγματική τιμή και απόδειξη για τη συνεχή μας δέσμευση για μείωση των επιπτώσεων των οχημάτων στο περιβάλλον. Με το τελευταίο μας μοντέλο, το IONIQ, είμαστε πλέον σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας ακόμα περισσότερες επιλογές, με ένα όχημα σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από την αρχή με τρία εναλλακτικά συστήματα ηλεκτροκίνησης : υβριδικό, ηλεκτρικό και plug-in υβριδικό.»

Και ο κ. Fowler συνέχισε: «Όταν πρόκειται για την τεχνολογία, το να είσαι πρωτοπόρος είναι ζωτικής σημασίας, αλλά το πιο σημαντικό είναι να την καθιστάς προσιτή και ελκυστική - και αυτό είναι ακριβώς αυτό που κάνει η Hyundai."

Η Hyundai Motor Group επενδύει σ�� μεγάλο βαθμό στις τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών ρύπων και πρόκειται να παρουσιάσει 28 μοντέλα χαμηλών εκπομπών ρύπων έως το 2020 - συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών, plug-in υβριδικών και ηλεκτρικών καθώς και των οχημάτων κυψελών καυσίμου.

Βαγγέλης Γκούμας