Οι τυχεροί επισκέπτες στο Goodwood, είχαν την μοναδική ευκαιρία να ζήσουν τον ενθουσιασμό του συνεπιβάτη στο απόλυτο supercar, σε περιβάλλον Virtual Reality 360 μοιρών με τον οδηγό της NISMO Jann Mardenborough, πίσω από το τιμόνι. Χρησιμοποιώντας την τελευταίας τεχνολογίας συσκευή Samsung Gear VR, οι συμμετέχοντες στη διαδικασία ακούνε σε πραγματικό χρόνο προσωπικό σχολιασμό από τον γύρο τους στην πίστα, καθώς ο “άσσος” της Nismo θα οδηγεί το συναρπαστικό GT-R, σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Η εικονική αυτή βόλτα, μετατρέπεται από 3D σε 4D χάρη στα ειδικά καθίσματα, τα οποία δημιουργούν μια συγχρονισμένη δυναμική εμπειρία που προσιδιάζουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό την πραγματικότητα.

nissan virtual 2.JPG
Ο Guillaume Cartier, ανώτερος αντιπρόεδρος πωλήσεων και marketing της Nissan Europe, δήλωσε σχετικά : "Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γευτεί κάποιος τις εκπληκτικές δυνατότητες του Nissan GT-R, από το γίνει συνεπιβάτης δίπλα σε έναν οδηγό όπως ο Jann Mardenborough. Αυτή η πρώτη στον κόσμο 4D προσομοίωση εικονικής πραγματικότητας, θα επιτρέψει σε χιλιάδες επισκέπτες του Φεστιβάλ να έχουν μια αίσθηση που σχεδόν θα μοιάζει με πραγματική βόλτα με το συναρπαστικό αυτό αυτοκίνητο, με έναν από τους καλύτερους οδηγούς αγώνων που διαθέτουμε."

Το νέο Nissan GT-R κάνει το Ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στο Goodwood, με απόδοση 570PS, προερχόμενη από τον 3,8 λίτρων V6 twin-turbo κινητήρα και με αλλαγές και βελτιώσεις που θεωρούνται και οι πιο σημαντικές που έχουν γίνει πότε στο θρυ��ικό μοντέλο, το νέο GT-R ενσωματώνει με τον καλύτερο τρόπο το σύνθημα της Nissan “Καινοτομία που Ενθουσιάζει” .

Βαγγέλης Γκούμας