Στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης 2016, ο Όμιλος PSA ανακοίνωσε τα πρώτα αποτελέσματα μετρήσεων κατανάλωσης καυσίμου που πραγματοποιήθηκαν σε τρία δημοφιλή μοντέλα του Ομίλου και σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Πρόκειται για μία ακόμη πρωτοβουλία του Ομίλου PSA στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.
μετρήσεις peugeot 1.JPG
Η διαδικασία μέτρησης έγινε βάσει ενός πρωτοκόλλου που ανέπτυξε το Transport & Environment και περιλαμβάνει μετρήσεις σε δημόσιους δρόμους κοντά στο Παρίσι (25,5 χλμ. αστικής διαδρομής, 39,7 χλμ. υπεραστικής, και 31,1 χλμ. σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο) υπό πραγματικές οδηγικές συνθήκες, με επιβάτη και αποσκευές, σε ανωφέρειες και κατωφέρειες, καθώς και με την χρήση συστήματος κλιματισμού. Βασισμένες στο πρόγραμμα που προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Κύκλος RDE (Real Driving Emissions), οι μετρήσεις της κατανάλωσης πραγματοποιούνται με φορητά συστήματα μέτρησης των εκπομπών (PEMS) που εγκαθίστανται σε κάθε όχημα.

Η διεθνής εταιρία επιθεώρησης και πιστοποίησης Bureau Veritas, διασφαλίζει τις προδιαγραφές μέτρησης βάσει του πρωτοκόλλου, όσο και την ακρίβεια και την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων.Οι αρχικές μετρήσεις συγκρίθηκαν με εκείνες που έγιναν από πελάτες και αποδείχθηκε πως η διαδικασία μέτρησης του Transport & Environment ανταποκρίνεται στο οδηγικό στιλ ενός τυπικού οδηγού! PEUGEOT 308 1.6l BlueHDi 120 Μέτρηση κατανάλωσης βάσει του πρωτοκόλλου S&S BVM6 στα 5.0 λίτρα/100 χλμ. και μέτρηση κατανάλωσης από πελάτες5.0 / 5.1 λίτρα/100 χλμ.Ο Όμιλος PSA είναι ο ηγέτης στην Ευρώπη με τον χαμηλότερο μέσο όρο εκπομπής ρύπων.

Με εχέγγυο την τεχνολογική του υπεροχή, ο Όμιλος σκοπεύει μελλοντικά να εισηγηθεί για την τυποποιημένη και εναρμονισμένη διαδικασία μετρήσεων για τα ελαφρά οχήματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Πριν τ�� καλοκαίρι του 2016 η PSA θα ανακοινώσει τις επίσημες μετρήσεις κατανάλωσης σε πραγματικές συνθήκες για την γκάμα των μοντέλων της Peugeot.

Βαγγέλης Γκούμας