Στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Nissan παρουσιάζει προηγμένες τεχνολογίες και καινοτομίες του μέλλοντος, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά το όραμά της για την Ευφυή Κινητικότητα – γνωστό και ως Intelligent Mobility vision-, ενώ πραγματοποιεί και το ντεμπούτο του πρωτοτύπου IDS, επί ευρωπαϊκού εδάφους. Στον πυρήνα του προγράμματος Intelligent Mobility της Nissan, εμπεριέχονται τρεις τομείς καινοτομίας:
nissan κεθση 2.JPG
Nissan Intelligent Driving - προσφέρει περισσότερη αυτοπεποίθηση στον οδηγό, με αιχμή του δόρατος την αυτόνομη τεχνολογία κίνησης της Nissan, αλλά και της πιλοτικής κίνησης.

Nissan Intelligent Power - περισσότερη απόδοση και με περισσότερη δύναμη, με πρωταγωνιστές τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Nissan Intelligent Integration - νέοι τρόποι ολοκληρωμένης διασύνδεσης των οχημάτων με την κοινωνία.

Εκπροσωπώντας με τον καλύτερο τρόπο το όραμα για το μέλλον των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και την αυτόνομη οδήγηση, το IDS Concept κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας με την εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης που διαθέτει, όπως και για τις αεροδυναμικές του επιδόσεις, την συναρπαστική του επιτάχυνση, καθώς και για τις εξελιγμένες δυνατότητες της τεχνητής του νοημοσύνης.
nissan εκθεση 3.JPG
Όμως οι εκπλήξεις από τη Nissan δεν σταματούν εδώ. Το όραμα της αυτόνομης οδήγησης βρίσκει το ταίρι του στο κορυφαίο crossover της μάρκας, το QASHQAI, το οποίο και θα αποτελέσει το πρώτο όχημα της Nissan στην Ευρώπη που θα διαθέτει τεχνολογία αυτόνομης κίνησης . Το πρώτο αυτόνομο QASHQAI, αναμένεται να βγει από την γραμμή παραγωγής του Sunderland στο επόμενο έτος και θα είναι εξοπλισμένο με το “Piloted Drive 1.0”, ένα σύστημα που επιτρέπει στα αυτοκίνητα να κινούνται αυτόνομα και με ασφάλεια σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, ακόμα και σε συνθήκες βεβαρημένης κυκλοφορίας στις εθνικές οδούς.

Βαγγέλης Γκούμας