Μια σημαντική πόλη για ένα σημαντικό αυτοκίνητο: το Grand Place των Βρυξελλών ήταν ο τέλειος οικοδεσπότης για την υποδοχή του πολυαναμενόμενου και πολυπόθητου Fiat 124 Spider.
Ήδη ένα καταξιωμένο «αστέρι», το 124 Spider συναγωνίζεται σε κομψότητα το περίφημο Δημαρχείο της πόλης. Λίγοι μπορούν να διαφωνήσουν ως προς αυτό, ειδικά όταν υπ��ρχει η επίσημη πρόσκληση από το Βασιλικό Παλάτι.

Είναι ώρα για το Spider να ντυθεί τα «καλά» του και να σταθεί δίπλα στον βασιλιά του Βελγίου. Εντυπωσιακό και όμορφο σαν γαλαζοαίματο. Μια σειρά από υποκλίσεις και φιλοφρονήσεις, κομπλιμέντα και βασιλικούς χορούς θα ακολουθήσει. Πήγε όμως κιόλας μεσάνυχτα και σαν μέρος του γνωστού παραμυθιού, το 124 Spider πρέπει να φύγει. Είναι πλέον ώρα να αναχωρήσει .

Νέος προορισμός το Βερολίνο. Οι πρώτες ακτίνες του ηλίου είναι ακόμα αχνές, αλλά το θρυλικό Spider φέρνει τη δική του θέρμη στην παγωμένη πόλη. Κυκλοφορεί με χάρη μέσα στην πολύβουη πόλη, βάζοντας τη δική του πινελιά στην καθημερινότητά της και διαχέοντας την κομψότητά του από όπου και αν περνά.

Έχει χρόνο για μια selfie μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου, το σύμβολο της πόλης, καθώς και για μια επίσκεψη στο νησί με τα μουσεία για να δει τα αριστουργήματα που, όπως και αυτό το ίδιο, παραμένουν διαχρονικά υπέροχα.Οι κάτοικοι του Βερολίνου δεν κρύβουν την αγάπη τους για την ταχύτητα και το στυλ. Για αυτό και δυσκολεύονται στο να κρύψουν το θαυμασμό τους για το πανέμορφο Spider. Όταν πλέον το κάμπριο κάνει τη θριαμβευτική του εμφάνιση στην Postdamen Platz, ένα ενθουσιώδες κοινό το περιμένει να το υποδεχτεί, κόβοντας σχεδόν την ανάσα στους σκεπτικιστές Βερολινέζους.

Βαγγέλης Γκούμας