Το νέο Volvo V90 νεότερο μοντέλο της σουηδικής μάρκας, που ήρθε να συμπληρώσει την γκάμα των «90» παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στη Στοκχόλμη. Το νέο V90, όπως και τα προηγούμενα δύο μοντέλα της γκάμας των «90», βασίζεται στη νέα Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture – SPA). Πρόκειται για τη νέα, αρθρωτή πλατφόρμα της Volvo, η οποία προσφέρει στη σουηδική ��άρκα ένα τεράστιο εύρος δυνατοτήτων για ανάπτυξη νέων μοντέλων στη μεσαία και μεγάλη κατηγορία. Το νέο V90 προσφέρει τεχνολογία αιχμής.
volvo v90 3.JPG
Το Pilot Assist εξασφαλίζει χαρακτηριστικά ημι-αυτόνομης οδήγησης. Τα πλέον προηγμένα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας στο κόσμο που διαθέτει το νέο V90 περιλαμβάνουν έως και ανίχνευση μεγάλων ζώων με αυτόματη πέδηση ενώ το Apple CarPlay ανεβάζει την εμπειρία της συνδεσιμότητας σε κορυφαία επίπεδα.
volvo v90 4.JPG
Παράλληλα, στο μηχανολογικό τομέα το Νέο V90 διαθέτει ότι πιο hi-tech υπάρχε�� σήμερα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Χαρακτηριστικά, η T8 Twin Engine plug-in υβριδική έκδοση θα προσφέρει ισχύ περίπου 410 ίππων ενώ η αυτονομία μόνο με ηλεκτροκίνηση θα είναι σχεδόν 50 χιλιόμετρα. Το νέο Volvo V90 κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο τοy στο κοινό, μαζί με το πρωτοεμφανιζόμενο στην Ευρώπη νέο S90, στο επερχόμενο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, το Μάρτιο. Στην Ελλάδα αναμένεται μετά το καλοκαίρι.

Βαγγέλης Γκούμας