Μία τρίτη συνεχόμενη επιτυχία γιόρτασε ο μικρός πρωταθλητής εξατομίκευσης της Opel: Στην τελετή απονομής βραβείων που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο για την ανάδειξη του αυτοκινήτου με την καλύτερη μεταπωλητική αξία (Wertmeister 2016), το Opel ADAM 1.0 ecoFLEX βρέθηκε και πάλι στην 1η θέση.

Με υψηλή αξία μεταπώλησης 56,9%, το μοδάτο αυτοκίνητο επικράτησε στην κατηγορία μίνι μπροστά από το Fiat 500 και το Toyota Aygo. Ήταν η 13η αξιολόγηση νέων μοντέλων με βάση τη μεταπωλητική αξία που διεξάγεται από το περιοδικό αυτοκινήτου Auto Bild και την ανεξάρτητη εταιρία παροχής υπηρεσιών Schwacke.

Κάθε χρόνο, η πάροχος αυτοκινητιστικών υπηρεσιών Schwacke ανακοινώνει τα μοντέλα με τη χαμηλότερη απαξίωση. Οι ειδικοί δίνουν επίσης μία πρόβλεψη τετραετίας στη φάση αυτή. Ο προσδιορισμός της αξίας μεταπώλησης είναι μία περ��πλοκη διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας η Schwacke διενεργεί παράλληλα μία αποτίμηση της φιλοσοφίας, της ποιότητας, της σχεδίασης, της τιμής, του λειτουργικού κόστους και του κύκλου ζωής του οχήματος.

Η αξία μεταπώλησης σε ποσοστό επί της τιμής καταλόγου είναι το 56,58% της εργοστασιακής τιμής. Πρόκειται για μία προβλεπόμενη αξία μεταπώλησης στο μέλλον (48 μήνες, 11.000 km το χρόνο).

Βαγγέλης Γκούμας