Η γαλλική DS Automobiles μέλος του ομίλου PSA, παρουσίασε σε μία “Avant Garde” εκδήλωση στο μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι το νέο DS 3, που πλέον φέρει κι αυτό όπως και η υπόλοιπη γκάμα της DS Automobiles τα νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της μάρκας, τη νέα μάσκα DS Wings, που εφεξής θα χαρακτηρίζει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της.

Η γκάμα των κινητήρων βενζίνης PureTech θα έχει στη βασική της έκδοση τον 3κύλινδρο Euro 6 των 1.200 κ.εκ. με 82 ίππους και μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο ETG, που θα πλαισιωθεί από δύο turbo εκδόσεις 1.2 με 110 και 130 ίππους αντίστοιχα. Η έκδοση με τους 110 ίππους μπορεί να συνδυαστεί και με αυτόματο κιβώτιο EAT6. Η κορυφαία έκδοση με την ονομασία “Performance”, έχει κάτω από το καπό της τον γνωστό turbo 1.600άρη του ομίλου PSA. Από την άλλη, διαθέσιμοι θα είναι και νέοι Euro 6 κινητήρες πετρελαίου BlueHDi, απόδοσης 75, 100 και 120 ίππων προσφέροντας εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης.

Τα αναβαθμισμένα φρένα, το κιβώτιο 6 σχέσεων αλλά και το μπλοκέ διαφορικό υπόσχονται επιδόσεις Η έκδοση “Performance” ξεχωρίζει από το φαρδύτερο μετατρόχιο (26 mm εμπρός και 14 mm πίσω), καθώς και τη μικρότερη κατά 15 mm απόστασή από το έδαφος. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου εντυπωσιάζει με την πολυτέλεια των επενδύσεων “αλκαντάρα”. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η επανασχεδιασμένη μάσκα, η οποία τονίζεται από ένα χρωμιωμένο περίγραμμα, το νέο εμπρός προφυλακτήρα, τους προβολείς LED, προβολείς ομίχλης LED, καθώς και το μεγαλύτερο λογότυπο.

Επίσης, οι σχεδιαστές της DS Automobiles έχουν δώσει ιδιαίτερα μεγάλη έμφαση στις δυνατότητες εξατομίκευσης, με αποτέλεσμα να είναι διαθέσιμες συνολικά 78 αποχρώσεις για το αμάξωμα. Το εσωτερικό έχει αναβαθμιστεί με το σύστημα infotainment, που πλέον διαθέτει και δυνατότητες σύνδεσης με smartphones (υποστήριξη MirrorLink, Apple Car Play, Google Play κ.α.), ενώ η νέα touch-screen κεντρίζει το ενδιαφέρον των επιβατών. Ακόμη, ο εξοπλισμός του ανανεωμένου DS 3 μπορεί να περιλαμβάνει και κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος (εμπρός και πίσω), active city brake (για αποφυγή σύγκρουσης), σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης στην ανηφόρα κ.α.

Το νέο DS 3 θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου. Η εμπορική διάθεση του νέου DS 3 στη χώρα μας υπολογίζεται στα τέλη Μαρτίου. Διαθέσιμη θα είναι και η ανοικτή έκδοση του μοντέλου DS 3 Cabrio.

Βαγγέλης Γκούμας