Ένατη ειδική διαδρομή Σε μία ημέρα που θύμιζε καμίνι, οι Sainz/Cruz ήταν το ταχύτερο πλήρωμα περνώντας στην 1η θέση της γενικής κατάταξης. Στην 2η θέση βρίσκεται ακόμη ένα PEUGEOT 2008 DKR, αυτό των Peterhansel/Cottret

Λόγω της υπερβολικής ζέστης και με τον υδράργυρο στους 47 βαθμούς Κελσίου, η χτεσινή ειδική σταμάτησε στο σημείο CP2 με τα πληρώματα να έχουν διανύσει 179 χλμ., από τα προβλεπόμενα 285 χλμ. της διαδρομής. Σχεδόν όλα τα πληρώματα αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα, με τους Sainz/Cruz να έχουν τρία κλαταρίσματα και δύο κολλήματα στην άμμο. Τελικά, το ισπανικό δίδυμο κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο και για πρώτη φορά να περάσει μπροστά στην γενική κατάταξη.

Οι Peterhansel/Cottret τερμάτισαν στην 7η θέση μετά από δύο κλαταρίσματα και κολλήματα, καθυστερώντας για περισσότερα από 11 λεπτά. Πολύ καλή εμφάνιση είχαν οι Despres/Castera με τον 6ο ταχύτερο χρόνο, ενώ η γκαντεμιά για τους Loeb/Elena συνεχίστηκε με το ταλαιπωρημένο 2008 DKR (από το προηγούμενο ντελαπάρισμα) κολλώντας τέσσερις φορές στην άμμο. Και με πρόβλημα στην μετάδοση έμειναν περίπου μιάμιση ώρα πίσω και ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης.

Βαγγέλης Γκούμας