Η Audi σε συνεργασία με την πόλη του Ingolstadt βοηθούν τους νέους πρόσφυγες παραδίδοντας τους μαθήματα σε γερμανικό σχολείο για να τους βοηθήσουν στην μελλοντική τους κατάρτιση. Περίπου 20 νέοι μετανάστες ηλικίας μεταξύ 18 – 25 χρόνων θα είναι σε θέση να φοιτήσουν σε γερμανικό σχολείο για συνολικά 24 εβδομάδες από τον Ιανουάριο του 2016 ενώ επιπλέον σχολικές τάξεις έχουν προγραμματιστεί για τα επόμενα σχολικά έτη.

Η Audi παρέχει οικονομική ενίσχυση για την πραγματοποίηση των μαθημάτων στους πρόσφυγες. Η εκμάθηση θα επικεντρωθεί σε μαθήματα Γερμανικών και κοινωνικής εργασίας και θα πραγματοποιούνται πέντε ημέρες την εβδομάδα για οκτώ ώρες κάθε ημέρα. Η επιλογή των μαθητών γίνεται από το κολλέγιο εκπαίδευσης ενηλίκων και το υπουργείο κοινωνικής πρόνοιας ενώ τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο Κολλέγιο επαγγελματικής κατάρτισης στο Ingolstadt.

Από τον Σεπτέμβριο, οι εργαζόμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία έχουν ξεκινήσει πολλά προγράμμα��α στήριξης. H Audi υποστηρίζει την πόλη του Ingolstadt σε αυτό το εγχείρημα με τη χρηματοδότηση του ποσού του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ παράλληλα οι εργαζόμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία δραστηριοποιούνται ενεργά, βοηθώντας σε πολλά μαθήματα γλώσσας, σχεδιάζοντας την πραγματοποίηση θεατρικής παράστασης με τους νέους μετανάστες, χαρίζοντάς τους ποδήλατα σε συνεργασία με την πόλη του Bad Rappenau και βοηθώντας τους ασυνόδευτους ανηλίκους.

��πίσης, το τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού έλαβε από την Audi ένα επιπλέον εξοπλισμένο ασθενοφόρο, ενώ οι εγκαταστάσεις των προσφύγων στο Vámosszabadi εξοπλίζονται κατάλληλα για το χειμώνα με τη βοήθεια της εταιρείας.

Βαγγέλης Γκούμας