Η Volvo Cars θα συνεργαστεί με τη Microsoft για την από κοινού ανάπτυξη τεχνολογιών νέας γενιάς στον τομέα του αυτοκινήτου.
volvo 2.JPG
Οι δύο εταιρείες αποκάλυψαν τον τρόπο με τον οποίο το Microsoft HoloLens, ο πρώτος εντελώς ασύρματος ολογραφικός υπολογιστής, στην ουσία μία συσκευή «επαυξημένης πραγματικότητας» που επιτρέπει στο χρήστη να δει εικονικά ολογράμματα 3D στον χώρο γύρω του, μπορεί σε μερικά χρόνια να χρησιμοποιηθεί για να ορίσει εκ νέου το πώς οι πελάτες προσεγγίζουν κι εξερευνούν ένα αυτοκίνητο, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα θα πωλούνται και θα αγοράζονται στο μέλλον.

Πεδία συνεργασίας ανάμεσα στις δύο εταιρείες θα μπορούσαν να αποτελέσουν στο μέλλον και οι τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, αλλά και η αξιοποίηση των δεδομένων που παράγονται από διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα, ώστε να δημιουργηθούν νέες υπηρεσίες.
volvo 3.JPG
Μέσω του HoloLens, ενός ισχυρού υπολογιστή που μοιάζει με ένα απλό ζεύγος γυαλιών, το οποίο απλά φέρει πάνω του ο χρήστης, τα ολογράμματα αναμιγνύονται αρμονικά και τρισδιάστατα με το φυσικό κόσμο.

Η τεχνολογία του HoloLens μπορεί επίσης να απελευθερώσει τους εξουσιοδοτημένους διανομείς από τα πιο παραδοσιακά περιβάλλοντα των πωλήσεων και να τους δώσει νέες δυνατότητες προσέγγισης του κοινού, σε εμπορικά κέντρα ή σε μεγάλες εμπορικές οδούς, εγκαινιάζοντας νέα κανάλια πώλησης σε ένα πολύ μεγαλύτερο δυνητ��κό κοινό.

Ένα πεδίο εστίασης αφορά την αυτόνομη οδήγηση. Η Volvo Cars είναι πρωτοπόρος στην οδική ασφάλεια, ενώ ηγείται στους τομείς των διασυνδεδεμένων αυτοκινήτων και της αυτόνομης οδήγησης. Η σουηδική εταιρεία εκπονεί το πρόγραμμα Drive-Me, στο πλαίσιο του οποίου 100 XC90 με δυνατότητα πλήρους αυτόνομης οδήγησης θα διατεθούν σε πραγματικούς πελάτες που θα κινούνται σε πραγματικούς δρόμους στο Γκέτεμποργκ, το 2017. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πείραμα αυτόνομης οδήγησης στον κόσμο.

Βαγγέλης Γκούμας