Η παγκόσμια πρεμιέρα του bestseller της Opel στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης σηματοδότησε το ξεκίνημα ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία του μοντέλου. Αυτά είναι τα κυριότερα σημεία που πρέπει να ξέρετε για το νέο μοντέλο που αποτελεί το άλμα της Opel στο μέλλον.

Σχεδιασμένο από λευκή κόλλα χαρτιού σύμφωνα με τη νέα φιλοσοφία της Opel

Μέχρι 200 kg ελαφρύτερο και με υπερσύγχρονους κινητήρες για γνήσια απόδοση. Το νέο Astra διατίθεται με τον αλουμινένιο βενζινοκινητήρα 1.4 λίτρων με 100 ίππους και τον τρικύλινδρο 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo (105 ίππους). Ο τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρες θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, 125 ίππους και 150 ίππους αποδίδοντας μέγιστη ροπή έως 245 Nm. Όταν συνδυάζεται με κιβώτιο Easytronic 3.0, το νέο Astra εκπέμπει μόνο 96 γρμ.. CO2 / χλμ. και καταναλώνει μόλις 4,2 λίτρα / 100 χλμ. Ο 1.6 CDTI διατίθεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος από 95 ίππους - 136 ίππους και αποδίδει μέγιστη ροπή 320 Nm. Σε συνδυασμό με το στάνταρ, εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, οι εκπομπές CO2 είναι ήδη κάτω από 100 / χλμ. Τρεις τύποι κιβωτίου διατίθενται για το νέο Astra: πεντατάχυτα και εξατάχυτα μηχανικά κιβώτια, το αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο Easytronic 3.0 και ένα εξατάχυτο αυτόματο εξαιρετικά χαμηλών τριβών. Το εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διατίθεται σε συνδυασμό με τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.4- λίτρων με τους 150 ίππους και τον 1.6 CDTI με τους 136 ίππους.

Χαμηλό κόστος ιδιοκτησίας και ανώτερη ποιότητα.
OPEL ASTRA 2.jpg
Ευφυής σπορ σχεδίαση με πιο συμπαγείς διαστάσεις και πιο ευρύχωρο εσωτερικό. Οι πιο λιτές διαστάσεις εμφανώς έχουν επίδραση στην αεροδυναμική και την απόδοση, με το νέο Astra να διαθέτει μέσο συντελεστή οπισθέλκουσας κάτω από 0,30.

Εξαιρετική συνδεσιμότητα με υπηρεσία Opel OnStar και την επόμενη γενιά IntelliLink.Πρωτιά στην κατηγορία το σύσ��ημα Smart IntelliLux LED matrix light.

Έξυπνες τεχνολογίες & συστήματα υποστήριξης οδηγού premium επιπέδου. Η επόμενη γενιά εμπρός κάμερας Opel Eye που κάνει πρεμιέρα στο νέο Astra προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις: το Traffic Sign Assist συνδυάζει τώρα εικόνες από κάμερα και πληροφορίες από το ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης για να προσφέρει ακόμα πιο ακριβείς υποδείξεις. Η Προειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας Οχήματος (Lane Departure Warning), εμπλουτίζεται με Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist) με αυτόματη διόρθωση διεύθυνσης εάν ο οδηγός βγει τυχαία από τη λωρίδα του. Λειτουργίες σχετικές με διατήρηση μιας ασφαλούς απόστασης από τα προπορευόμενα οχήματα έχουν επίσης αναβαθμιστεί.

opel-astra- 3.jpg
Το Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) που προειδοποιεί τον οδηγό για πιθανούς κινδύνους περιλαμβάνει τώρα ανακλαστικά LED στο παρμπρίζ επιπλέον του ακουστικού σήματος και του αναδυόμενου εικονιδίου. Εάν η αντίδραση του οδηγού στην προειδοποίηση δεν είναι επαρκής, το σύστημα ενισχύει την πίεση πέδησης (Integrated Brake Assist) ή φρενάρει αυτόματα το όχημα (Autonomous Emergency Braking), βοηθώντας στην αποφυγή ή στη μείωση των συγκρούσ��ων με σχετικά χαμηλές ταχύτητες (πάνω από 8 km/h και κάτω από 80 km/h - σε ταχύτητες κάτω από 40 χλμ./ώρα, ενώ μπορεί να εκτελέσει και πλήρες φρενάρισμα). Η Προειδοποίηση Πλαϊνού Τυφλού Σημείου (Side Blind Spot Alert) αναγνωρίζει εμπόδια σε εμβέλεια τριών μέτρων στα αριστερά και δεξιά του αυτοκινήτου τα οποία είναι κρυμμένα από το πεδίο ορατότητας του οδηγού και αυξάνει την ασφάλεια με εικονίδια LED και ένα ακουστικό σήμα.Το Cruise control με περιοριστή ταχύτητας διασφαλίζει την τήρηση της ταχύτητας εντός επιτρεπόμενων ορίων. Το Advanced Park Assist αυξάνει την άνεση και μπορεί να παρκάρει αυτόματα το αυτοκίνητο με το πάτημα ενός μπουτόν. Η κάμερα οπισθοπορείας ενεργοποιείται με την επιλογή της όπισθεν.

Εργονομικό κάθισμα AGR με λειτουργία μασάζ και εξαερισμό για βέλτιστη ευεξία. Επομένως, το νέο Opel Astra είναι όχι μόνο ασφαλέστερο, πιο άνετο, πιο ελκυστικό και πιο μοντέρνο από πριν, αλλά και ελαφρύτερο, πιο ευέλικτο, πιο αεροδυναμικό και πιο αποδοτικό με όλη τη σημασία της .

Βαγγέλης Γκούμας