Το 66ο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ξεκίνησε για την Opel με την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας γενιάς Astra. Επίσης σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για την εταιρία. «Το νέο μας Astra είναι το καλύτερο Opel που είχαμε ποτέ και αντιπροσωπεύει ένα πραγματικό ‘quantum leap’ ένα τεράστιο άλμα για την Opel από πολλές απόψεις» ήταν τα πρώτα λόγια του CEO του Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann, στην επίσημη συνέντευξη τύπου στο Astra Galaxy. «Ολόκληρη η ομάδα έχει κάνει καταπληκτική δουλειά με το νέο Astra. Πρόκειται για ένα ακόμα κεφάλαιο στην ιστορία επιστροφής μας.»

Η ενδέκατη γενιά του συμπαγούς μοντέλου της Opel δεν είναι μόνον ελαφρύτερη, πιο ευέλικτη και πιο αποδοτική από ποτέ – διαθέτει και χαρακτηριστικά γνωστά από μεγαλύτερες κατηγορίες. Μετά την αποκάλυψη του 5-θυρου Astra, τον CEO του Opel Group πλαισίωσε στη σκηνή του περιπτέρου D09 της Opel, εμβαδού άνω των 3.300m2 στην αίθουσα 8.0, η CEO της General Motors, Mary Barra για τα αποκαλυπτήρια του Astra Sports Tourer. Έχοντας συγκεντρώσει περίπου 30.000 παραγγελίες μέχρι σήμερα, το αυτοκίνητο σημειώνει ήδη τεράστια επιτυχία αν και επίσημα λανσάρεται στις 10 Οκτωβρίου.
tourerpremiere.jpg
Το Astra Sports Tourer γιορτάζει την πρεμιέρα του στην παγκοσμίως σημαντικότερη Έκθεση Αυτοκινήτου . Βασίζεται σε μία εντελώς νέα αρχιτεκτονική οχήματος που θα το κάνει έως 200 kg ελαφρύτερο από το απερχόμενο μοντέλο.

Η τελευταία γενιά Sports Tourer έχει τις ίδιες διαστάσεις με το απερχόμενο μοντέλο, με μήκος 4.702 mm, πλάτος 1.871 mm (με εξωτερικούς καθρέπτες αναδιπλωμένους) και ύψος 1.499 mm – ωστόσο, προσφέρει πολύ περισσότερο χώρο για επιβάτες και αποσκευές.

Η Opel προσφέρει μία εξαιρετικά πρακτική καινοτομία για το νέο Astra Sports Tourer, που θα βοηθά σε καθημερινή βάση: για πρώτη φορά, η πίσω πόρτα θα μπορεί να ανοίγει χωρίς άγγιγμα ή τηλεχειρισμό. Σε συνδυασμό με το σύστημα “Keyless Open” μία ελαφριά κλωτσιά κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα είναι αρκετή για να ανοίξει ή να κλείσει η πίσω πόρτα. Η γκάμα κινητήρων με ισχύ από 95 hp έως 200 hp συμβάλει σε προαναφερθείσες αρετές. Το Sports Tourer θα αντλεί ισχύ μόνο από κινητήρες τελευταίας γενιάς.
ASTRA TOURER 2.jpg
Οι κινητήρες diesel και βενζίνης με κυβισμό από 1.0 - 1.6 lit συνδυάζουν υψηλή απόδοση με έξοχη απόκριση και πολιτισμένη λειτουργία.Ο νέος 1.6 ECOTEC Direct Injection Turbo που θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο IAA είναι ο κορυφαίος της γκάμας για το Astra Sports Tourer. Ο θάλαμος καύσης του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα άμεσου ψεκασμού 200 hp μπορεί να αντέξει πίεση 130 bar και αποδίδει εντυπωσιακή ροπή 300 Nm ( με overboost). Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η εξαιρετικά αθόρυβη και ομαλή λειτουργία σε όλο το εύρος στροφών.

Εκτός από τον υπερσύγχρονο, πρωτοποριακό κινητήρα του, το νέο Astra Sports Tourer θέτει νέα πρότυπα στην ασφάλεια, τα συστήματα infotainment και την άνεση όπως το ευφυές σύστημα φωτισμού intelligent IntelliLux LED matrix light Ακόμη στα συστήματα περιλαμβάνονται το Traffic Sign Assist (Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης) που αποκτά τώρα Lane Keep assist (Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης), που προσφέρει ακόμα και ενεργές διορθώσεις διεύθυνσης, σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης μέχρι το Forward Collision Alert (Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης) με Collision Imminent Braking (Φρενάρισμα λόγω Επικείμενης Σύγκρουσης), που μπορεί να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο ακόμα και σε ταχύτητες κάτω των 40 km/h.

Στη Γερμανία, τα βιβλία παραγγελιών για το νέο Astra Sports Tourer θα ανοίξουν στις 10 Οκτωβρίου, 2015. Θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες χώρες.


Βαγγέλης Γκούμας