Οι πελάτες σε όλο τον κόσμο έχουν αναδείξει τη Ford Mustang σε bestseller στη σπορ κατηγορία το πρώτο μισό της χρονιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία παγκόσμιων ταξινομήσεων αυτοκινήτων της IHS.

Η πρόβλεψη πελατώ�� για τη Mustang στην Ευρώπη ήταν εμφανής πέρσι όταν η Ford άνοιξε τη λίστα προ-παραγγελιών για 500 οχήματα Mustang κατά τη διάρκεια του Τελικού του UEFA Champions League 2014. Η λίστα γέμισε μέσα σε λίγα λεπτά. Πάνω από 8.000 Mustangs έχουν πουληθεί στην Ευρώπη μέχρι σήμερα.

Οι πρώτες πωλήσεις αναδεικνύουν στην Ευρώπη σε δημοφιλέστερες τις εκδόσεις fastback και cabrio και τις εξωτερικές αποχρώσεις Race Red και Magnetic Grey (και οι δύο έχουν το 21% των συνολικών πωλήσεων). Οι Ευρωπαίοι αγοραστές fastback προτιμούν την Race Red (24%) και οι πελάτες cabrio αντίστοιχα την Magnetic Grey (32%).

Οι 3 από τους 4 Ευρωπαίους μέχρι σήμερα επιλέγουν μοντέλα fastback (72%) και οι 2 στους 3 αγοραστές προτίμησαν τον κινητήρα 5.0 lit V8 της Ford που αποδίδει 421 PS (64%).

Η προτίμηση των Ευρωπαίων οδηγών στα κιβώτια κατανέμεται σχεδόν ομοιόμορφα, με το 51% να επιλέγει εξατάχυτο μηχανικό και το 49% εξατάχυτο αυτόματο. Ωστόσο, το αυτόματο κιβώτιο αποδεικνύεται πιο δημοφιλές μεταξύ των αγοραστών του 5.0-lit V8 (57%) και μεγαλύτερη προτίμηση στη μηχανική έκδοση δείχνουν οι πελάτες του 2.3 EcoBoost 317 PS (65%).

Η παραγωγή της RHD Mustang θα πραγματοποιείται στο Εργοστάσιο του Flat Rock, Mich., ΗΠΑ, συνεχίζοντας το πρώτο παγκόσμιο λανσάρισμα στην ιστορία του αυτοκινήτου. Η Ford Mustang διατίθεται τώρα σε περισσότερες από 100 αγορές σε όλο τον κόσμο.
.

Μία ακόμα αγορά RHD που ανυπομονεί για τις Mustang είναι η Αυστραλία, όπου έχουν καταγραφεί σχεδόν 3.000 παραγγελίες. Τετρακόσιες παραγγελίες για RHD εκδόσεις έχουν γίνει στη Ν. Ζηλανδία όπου οι παραδόσεις στους πελάτες ξεκινούν φέτος το φθινόπωρο.

Βαγγέλης Γκούμας