Οι μηχανικοί της PEUGEOT SPORT δούλεψαν σκληρά εστιάζοντας την προσοχή τους στο PEUGEOT 308, και η προσπάθεια αυτή απέδωσε τον καρπό της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας τους, που δεν είναι άλλος από το 308 GTi by PEUGEOT SPORT, το πιο ριζοσπαστικό μοντέλο στην γκάμα της μάρκας.

Ανικανοποίητοι όμως από το αποτέλεσμα, και παρά την επιτυχία του συγκεκριμένου προϊόντος, οι μηχανικοί της PEUGEOT SPORT προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, υλοποιώντας τη σύλληψη και μίας αγωνιστικής έκδοσης του μοντέλου.

Και αυτό το βήμα από το δρόμο στην πίστα οδήγησε στη δημιουργία του PEUGEOT 308 Racing Cup. Ο κινητήρας THP των 1.6 λίτρων είναι ο ίδιος που κινεί και το 308 GTi by PEUGEOT SPORT. Οι ειδικοί του τμήματος κινητήρων της εταιρείας στο Vélizy φρόντισαν να κάνουν ακόμα πιο «κοφτερή» την απόδοσή του με 308hp , στοχεύοντας σε ένα πολύ ψηλότερο επίπεδο όπως αυτό που επικρατεί στις πίστες των αγώνων. Έτσι, και με την τοποθέτηση του υπερσυμπιεστή από τον κινητήρα του 208T16, το PEUGEOT 308 Racing Cup ξεπέρασε ήδη το κατώφλι των 308 ίππων. Η διαρκής δουλειά στην εξέλιξη είναι σίγουρο ότι θα δώσει την ευκαιρία επίτευξης ακόμα καλύτερων και πιο ριζοσπαστικών επιδόσεων.

Το PEUGEOT 308 Racing Cup δανείζεται επίσης και τμήματα της ανάρτησης από το μοντέλου δρόμου, όπως τα ψαλίδια και ο πίσω άξονας. Σε άλλους τομείς, οι μηχανικοί πραγματοποίησαν δραστικές παρεμβάσεις όπως είναι για παράδειγμα οι 6πίστονες δαγκάνες των φρένων, ώστε να καταστήσουν το αυτοκίνητο ανταγωνιστικό στην πίστα. Παράλληλα, έχει τοποθετηθεί και σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ οι αλλαγές πραγματοποιούνται από τα ειδικά «paddles» στο τιμόνι.

Μεγάλη προτεραιότητα, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει δοθεί και στο συνολικό βάρος του PEUGEOT 308 Racing Cup, το οποίο και υπολογίζεται να κυμαίνεται μεταξύ 1.000 και 1.050 κιλών. Σχεδιασμένο από τους ανθρώπους του σχεδιαστικού τμήματος της Peugeot, με τις γενναιόδωρες αναλογίες και τις αεροδυναμικές σχεδιαστικές του γραμμές, το PEUGEOT 308 Racing Cup, καταδεικνύει εμφανώς τα τεχνολογικά του χαρίσματα, που έχουν κατά καιρούς δοξάσει τη μάρκα στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το πακέτο προορίζεται να ενθουσιάσει και τους πλέον απαιτητικούς πελάτες, που αναζητούν κυρίως τις επιδόσεις και την οδηγική απόλαυση.

Βαγγέλης Γκούμας