Το νέο Nissan NAVARA NP300 θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία των pick-up. Συνοδευόμενο από εγγύηση πέντε ετών ή 160 χιλιάδων χιλιόμετρων, το νέο Nissan NP300 NAVARA, διαθέτει τα “διαπιστευτήρια” για να ανταπεξέλθει στις σκληρές απαιτήσεις του σύγχρονου επαγγελματία. Ο νέος 2.3 λίτρων dCi κινητήρας πετρελαίου είναι έως και 24% πιο αποτελεσματικός από αυτόν του απερχόμενου μοντέλου, ενώ αποτελεί τον πιο καθαρό σε ρύπους.

Διατίθεται με δύο επιλογές ισχύος με 163 άλογα και 403 Nm και με 190 άλογα και 450 Nm , ενώ στην κορυφαία έκδοσή του προσφέρεται με τεχνολογία διπλής υπερσυμπίεσης – κάτι που εισάγεται για πρώτη φορά στην κατηγορία των pick-up - και προσφέρει εξαιρετικά χαμηλό κόστος λειτουργίας, σε συνδυασμό με σημαντικά μειωμένες εκπομπές CO2. Η Nissan γνωρίζει άριστα ότι οι ισχυροί κινητήρες χρειάζονται και αντίστοιχα ισχυρά συστήματα μετάδοσης.

navara 2.JPG


Έτσι και στην περίπτωση του νέου NP300 NAVARA, υπερέχει για μια ακόμα φορά, προσφέροντας επιλογές κίνησης στους δύο ή και στους τέσσερις τροχούς, καθώς και ως standard εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή εναλλακτικά αυτόματο κιβώτιο επτά ταχυτήτων. Εφοδιασμένο με τα συστήματα περιμετρικής θέασης (Around View Monitor) και αποφυγής μετωπικής σύγκρουσης (Forward Emergency Barking), χαρακτηριστικά καινοτόμα συστήματα των crossover της Nissan.
navara 3.JPG


Το πακέτο του εξοπλισμού ασφάλειας και άνεσης συμπληρώνουν τα Cruise Control, Hill Descent Control (HDC) και Hill Start Assist (HSA). O ωφέλιμος χώρος φόρτωσης στο νέο NP300 NAVARA είναι 67 χιλιοστά μακρύτερος από το προηγούμενο μοντέλο, ενώ στην έκδοση Double Cab διαθέτει και τον μεγαλύτερο χώρο σε μήκος στην κατηγορία του, με 1,578 χιλιοστά. Παράλληλα, στις εκδόσεις King Cab το μήκος του ωφέλιμου χώρου, αγγίζει τα 1,788 χιλιοστά.

Ιδανικό για την ασφαλή μεταφορά κάθε είδους φορτίων, το σύστημα φόρτωσης αποτελείται από πρωτοποριακές ράγες C στην καρότσα του pick-up, με κανάλια βαρέως τύπου στο πίσω εξωτερικό τοίχωμα της καμπίνας, αλλά και πλευρικά. Επιπλέον, διαθέτει ευέλικτο σύστημα για ταχεία και ασφαλή πρόσδεση κάθε είδους φορτίου, ώστε ακόμα και η πιο ιδιόρρυθμη φόρτωση να ασφαλιστεί σωστά και με ευκολία.Το νέο Nissan NP300 NAVARA, θα κάνει το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του, στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο.

Βαγγέλης Γκούμας