Η ADAC Opel Rallye Junior Team ετοιμάζεται για την μεγάλη περιπέτεια του auto24 Rally Estonia, από τις 17 έως 19 Ιουλίου. Ο αγώνας που θα διεξαχθεί στο Tartu, περίπου 180 χλμ. νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας της Εσθονίας Ταλίν, είναι ένα από τα ταχύτερα χωμάτινα ράλι στην Ευρώπη.

Έτσι ο πέμπτος και προτελευταίος γύρος του Πρωταθλήματος ERC Junior της FIA θα είναι ‘κομμένος και ραμμένος’ στα μέτρα του Σουηδού Emil Bergkvist και του Opel ADAM R2 του. Μία διασφάλιση του τίτλου του Πρωταθλήματος ERC Junior νωρίτερα δεν αποτελεί πρωταρχικό σκοπό, αλλά είναι μία πιθανότητα, καθώς μόνο τα καλύτερα τέσσερα από τα έξι αποτελέσματα μετράνε.

Για κάθε γύρο, οι καλύτεροι δέκα οδηγοί κερδίζουν βαθμούς σύμφωνα με το σύστημα βαθμολόγησης της F1 της FIA. Επιπλέον, μέχρι επτά βαθμοί επιβράβευσης μπορούν να δοθούν για κάθε σκέλος. Ένας οδηγός μπορεί να κερδίσει μάξιμουμ 39 βαθμούς ανά γύρο του ERC Junior – κάτι που ο Bergkvist ήδη κατάφερε να κάνει στη Λετονία και την Ιρλανδία.

Παρόλα αυτά, ο Σουηδός – ο μοναδικός οδηγός που μπορούσε να κατακτήσει νωρίτερα τον τίτλο στην Εσθονία – αρνείται να μπει σ’ αυτό το …τρυπάκι. Οι συμμετέχοντες στο auto24 Rally Estonia θα καλύψουν μία απόσταση 656,38 km, που περιλαμβάνει 16 ειδικές διαδρομές με 204.86 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Βαγγέλης Γκούμας