Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι εργαζόμενοι σε μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις θεωρούν τη διαδρομή για τη δουλειά μεγαλύτερη πηγή στρες από όσο η ίδια η δουλειά τους

.Η έρευνα μεταξύ 5.500 εργαζομένων σε έξι πόλεις δείχνει ότι ο ένας στους τρεις θεωρεί τις μετακινήσεις για τη δουλειά όλο και πιο στρεσογόνες, ενώ ένας στους τέσσερις τις χαρακτηρίζει όλο και πιο απρόβλεπτες

Το 63% των εργαζομένων φτάνει αργοπορημένα τουλάχιστον μία φορά το μήνα εξ αιτίας καθυστερήσεων της κυκλοφορίας. Σχεδόν όλοι φεύγουν νωρίς για τη δουλειά, και το 15% προσθέτει 30+ λεπτά στον προγραμματισμένο χρόνο της διαδρομής .

Οι νεότεροι εργαζόμενοι – ηλικίας 18-34 – και όσοι χρησιμοποιούν πολλαπλά μέσα μεταφοράς αγχώνονται περισσότερο, φεύγουν για τη δουλειά νωρίς και φτάνουν αργά. Στο Λονδίνο και τη Ρώμη, οι περισσότεροι θεωρούν την καθημερινή διαδρομή για τη δουλειά πιο αγχωτική από τη μετακόμιση σε νέο σπίτι και την επίσκεψη στον οδοντίατρο .

Η Ford ανακοίνωσε τον Ιανουάριο το Ford Smart Mobility και 25 πειράματα σχεδιασμένα να προβλέπουν τις επιθυμίες και ανάγκες των πελατών στο οικοσύστημα μεταφορών του αύριο.

Βαγγέλης Γκούμας