Το νέο Opel Corsa OPC το πανίσχυρο εργαλείο μήκους σχεδόν 4 m που εντυπωσιάζει .Κάτω από το καπό, ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 207 ίππων της νέας γενιάς Corsa OPC είναι έτοιμος για δράση.

Η OPC μονάδα των 1.600 κυβ. εκ. αποδίδει τώρα μέγιστη ροπή 245 Nm μεταξύ 1.900 και 5.800 σ.α.λ. – ενώ επιπλέον35 Nm διατίθενται όταν είναι απαραίτητο μέσω της λειτουργία στιγμιαίας υπερπλήρωσης (overboost).

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ταχεία ανάπτυξη της ροπής και στην αύξηση του εύρους μέγιστης ροπής συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά (η μέγιστη ροπή ήταν εφικτή από τις 2.250 σ.α.λ. στην αποκλειστική Nürburgring Edition), έτσι το αυτοκίνητο έχει πολύ ταχύτερη απόκριση στις χαμηλές στροφές.

Η ισχύς OPC μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω εξατάχυτου κιβωτίου με κοντές και ακριβείς διαδρομές του επιλογέα. Έτσι, το νέο Corsa OPC επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε 6,9 δεύτερα. Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 230 χλμ.ώρα . Παρά τις σπορ επιδόσεις η κατανάλωση είναι μόλις 7,5 λίτρα / 100 χλμ.για το μικτό κύκλο (174 γρμ./χλμ.CO2).

Η νέα τεχνολογία Frequency Selective Damping (FSD) επιτρέπει την προσαρμογή των δυνάμεων απόσβεσης στη συχνότητα του αυτοκινήτου, επιτυγχάνοντας να εξισορροπήσει ένα ασυμβίβαστο σπορ πνεύμα με επάρκεια άνεσης.

Το Corsa OPC είναι ο αθλητής της οικογένειας. Θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (5-15 Μαρτίου, 2015).

Βαγγέλης Γκούμας