Το Polo BLUEMOTION από το 2010 αποτελεί το σημείο αναφοράς στην οικονομία και στις μειωμένες εκπομπές ρύπων, κερδίζοντας το βραβείο "World Green Car". Aκριβώς όπως και ο προκάτοχός του, το νέο Polo BLUEMOTION επιτυγχάνει ρεκόρ κατανάλωσης στα πενταθέσια diesel αυτοκίνητα.

Με νέο κινητήρα 1.4lt TDI 75 PS, καταναλώνει μόλις 3,1 λίτραt/100 χλμ., (ισοδυναμεί με 82 γρμ./χλμ. CO2). Συγκριτικά, η κατανάλωση μειώθηκε κατά 0,2 λίτρα/100 χλμ. ενώ οι εκ��ομπές CO2 κατά 7 γρμ./χλμ. Το εύρος της αυτονομίας - με ρεζερβουάρ 45 λίτρων - είναι 1450 χιλιόμετρα. Παράλληλα, με την διαθέσιμη ροπή των 210 Nm από τις 1.500 rpm/min, προσφέρει ακόμα καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο.

Στο Polo BLUEMOTION έχουν γίνει ειδικές παρεμβάσεις με στόχο την μείωση στο ελάχιστο της αντίστασης του αέρα και της τριβής κύλισης. Ο ειδικός αυτός εξοπλισμός περιλαμβάνει: τροποποίηση στο κάτω μέρος του αμαξώματος (επίπεδο πάτωμα),εμπρός μάσκα "κλειστού" τύπου, αεροδυναμικά βοηθήματα στο εμπρός παρ-μπριζ, προφυλακτήρες εμπρός & πίσω με ενσωματωμένα σπόϊλερ, πλευρικά μαρσπιέ ειδικής σχεδίασης, μεγάλη αεροτομή οροφής σε σχήμα Π, χαμηλωμένο πλαίσιο κατά 10 χιλιοστά, ζάντες αλουμινίου 15-ιντσών χαμηλής ��εροδυναμικής αντίστασης, ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης.

Οι τιμές για το 3θυρο POLO TDI BLUEMOTION είναι στα 15.240 ευρώ και για την πεντάθυρη έκδοση 15830 ευρώ.

Βαγγέλης Γκούμας