Μικρό αλλά ευρύχωρο, στιβαρό, λογικό και προσιτό: αυτή είναι η πρόταση της Opel για όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα μικρό αυτοκίνητο από του χρόνου το καλοκαίρι. Το όνομά του: KARL, προς τιμή του γιου του ιδρυτή της εταιρίας. Οι πελάτες θα μπορούν να αποκτήσουν ένα ελκυστικό πεντάθυρο αυτοκίνητο μήκους 3,68 μέτρων , με χώρους για πέντε άτομα πληρώνοντας κάτω από 10.000 ευρώ.

Κάτω από το καπό, παρουσιάζει με υπερηφάνεια την πιο προηγμένη τεχνολογία κινητήρων Opel. Ο νέος 1.0 ECOTEC με 75 ίππους τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας με εντυπωσιακά αθόρυβη λειτουργία και απόδοση εξελίχθηκε ειδικά για το KARL.

Οι οδηγοί μπορούν να ελέγχουν την ισχύ άριστα μέσω ενός πεντατάχυτου κιβωτίου. Το πλαίσιο και το σύστημα διεύθυνσης του KARL έχουν ρυθμιστεί με κριτήριο την εξαιρετική ασφάλεια και άνεση στην κορυφή της κατηγορίας του.

Εκτός από το στάνταρ ESP με έλεγχο πρόσφυσης, ABS με Ηλεκτρονικό Κατανεμητή Πέδησης (Electronic Brake-force Distribution) και Hill Start Assist, που εμποδίζει την προς τα πίσω κύλιση του αυτοκινήτου κατά την εκκίνηση σε κεκλιμένη επιφάνεια, το KARL μπορεί να εφοδιάζεται με ένα ακόμα χαρακτηριστικό ασφάλειας με την Προειδοποίηση Απόκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας - Lane Departure Warning.Με τη βοήθεια των εμπρός αισθητήρων της κάμερας που ‘σαρώνουν’ το δρόμο, προειδοποιεί τους οδηγούς με ηχητικό σήμα και ένα κίτρινο εικονίδιο που αναβοσβήνει στο ταμπλό οργάνων ότι άθελά τους αποκλίνουν από τη λωρίδα κυκλοφορίας.

Το KARL διαθέτει επίσης πρόγραμμα City mode που μειώνει την προσπάθεια του οδηγού στο τιμόνι μέσω ενός μπουτόν.

Το Park Assist αποτρέπει τις ανεπιθύμητες προσκρούσεις στο παρκάρισμα εκδίδοντας μία ηχητική προειδοποίηση όταν το όχημα πλησιάζει σε εμπόδια κατά την οπισθοπορεία. Cruise control με περιοριστή ταχύτητας διασφαλίζει οδήγηση εντός των νόμιμων ορίων ταχύτητας, κάτι πολύ χρήσιμο στην κυκλοφορία της πόλης ή σε κατοικημένες περιοχές με όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα.

Ακόμη υπάρχει και το βραβευμένο σύστημα infotainment IntelliLink της Opel, που επιτρέπει την άμεση ενσωμάτωση συσκευών Apple iOS & Android και φέρνει τον κόσμο ενός smartphone μέσα στο αυτοκίνητο. Τα KARL, ADAM και Corsa θα αποτελέσουν την ισχυρότερη γκάμα μίνι και μικρών αυτοκινήτων Opel από το καλοκαίρι του 2015.

Βαγγέλης Γκούμας