Το star.gr βρέθηκε στην Σαντορίνη στην πρώτη παρουσίαση στους δημοσιογράφους της πέμπτης γενιάς του Opel Corsa. Οι εντυπώσεις από την πρώτη γνωριμία που κάναμε οδηγώντας στους στενούς δρόμους της Θήρας ήταν απόλυτα θετική καθώς το γερμανικό best seller αποδείχθηκε καλύτερο σε όλους τους τομείς.

Εντελώς νέο, κρατώντας όμως την ίδια «κορμοστασιά» με ανάγλυφες γραμμές επιθετικά φωτιστικά σώματα , το νέο Corsa έχει να επιδείξει πολλές αρετές. Περνώντας στο εσωτερικό εντυπωσιαστήκαμε από την σχεδίαση, την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής με τα μαλακά πλαστικά, την άψογη συναρμογή και τα νέα ηλεκτρονικά συστήματα ψυχαγωγίας με την συνεργασία κινητού τηλεφώνου που προσφέρεται μαζί με το αυτοκίνητο.

Το 5ης γενιάς Corsa διατίθεται με νέους κινητήρες βενζίνης και diesel προδιαγραφών Euro 6 με στάνταρ το σύστημα Start/Stop εκτός του βασικού βενζινοκινητήρα των 1.2 λίτρων.

Είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε το μοντέλο με τον ολοκαίνουργιο τουρμπάτο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.0 λίτρου των 115 ίππων(διατίθεμαι και με 90 ίππους)ο οποίος μας εντυπωσίασε με την ελαστικότητα του και την ιδιαίτερα αθόρυβη και πολιτισμένη λειτουργία που παραπέμπει σε τετρακύλινδρο ενώ το νέο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων συνεισφέρει στην άνετη οδήγηση.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 10900 ευρώ με απόσυρση για την έκδοση των 1,2 λίτρων με τα 70 άλογα ενώ η έκδοση του 1.0 λίτρου με τα 115 άλογα είναι στα 15100 ευρώ. Η έκδοση diesel διατίθεται με 14900 ευρώ. Αυτό όμως που μας εντυπωσίασε παράλληλα με το αυτοκίνητο ήταν το επίσημο βίντεο παρουσίασης του Corsa δημιουργία του Χρήστου και του Γιώργου Καραγιωργάκη, μια πραγματική διαφήμιση για την Σαντορίνη.

Δείτε το...

Βαγγέλης Γκούμας