Η Volvo παρουσιάζει το V60 Cross Country, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες στις Η.Π.Α., που ανοίγει τις πύλες της αυτήν την εβδομάδα. Πρόκειται για την Cross Country έκδοση του πολύ δημοφιλούς sports wagon της σουηδικής μάρκας, του V60.

Ένα μοντέλο που ξεκινάει άμεσα την εμπορική του καριέρα στην αγορά της Βορείου Αμερικής, με την Ευρώπη να ακολουθεί στις αρχές του 2015. Τα πρώτα V60 Cross Country που προορίζονται να διατεθούν σε Η.Π.Α. και Καναδά, θα είναι εξοπλισμένα με τον 5-κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 250 ίππων, με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και τετρακίνηση (AWD).

Οι νέοι, κορυφαίοι στην κατηγορία τους 4-κύλινδροι κινητήρες Drive-E, βενζίνης και diesel, της Volvo Cars, με τους οποίους θα διατίθεται το V60 Cross Country παγκοσμίως – και φυσικά στην Ευρώπη - από τις αρχές του 2015, θα αποτελούν τη βάση για την έκδοση με κίνηση εμπρός, ενώ η έκδοση με τετρακίνηση θα διατίθεται με τον καταξιωμένο 5-κύλινδρο κινητήρα diesel D4.

Το V60 Cross Country έχει αυξημένο κατά 65 mm ύψος από το έδαφος, σε σύγκριση με το V60. Τα σπορ χαρακτηριστικά οδήγησης που ήδη γνωρίζουμε από το V60, έχουν περάσει αυτούσια και στην Cross Country έκδοση. Σε συνδυασμό με την τεχνολογία ανακατανομής της ροπής (Torque Vectoring) και τον έλεγχο της πρόσφυσης στις στροφές (Corner Traction Control), η στιβαρή κατασκευή του V60 Cross Country προσφέρει ασφάλεια εντός και εκτός της πεπατημένης διαδρομής.

Το V60 Cross Country προσφέρεται με νέες, σχεδιασμένες ειδικά για το μοντέλο ζάντες 18'' και 19'', καθώς επίσης ελαστικά υψηλού προφίλ, για μεγαλύτερη άνεση και καλύτερη αίσθηση εκτός δρόμου, περιορίζοντας τον θόρυβο κύλισης και παρέχοντας μεγαλύτερη προστασία στις ζάντες, τόσο στην αναρρίχηση όσο και στην οδήγηση πάνω στα βράχια και τις πέτρες.

Το αυτοκίνητο θα διατίθεται ήδη από την παρουσίασή του με σπορ καθίσματα, με επένδυση από μαύρο δέρμα και διακριτή καφέ ραφή, ενώ δύο νέες δίχρωμες επενδύσεις θα είναι διαθέσιμες από την παρουσίαση στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, στις αρχές του 2015.

Βαγγέλης Γκούμας